Србин осуђен на депортацију са Косова због снимка Тик Тока који вређа симболе сепаратистичких банди

0

Србин  осуђен на депортацију са Косова због снимка Тик Тока који вређа симболе сепаратистичких банди.

„Суд“ у Приштини осудио је Београђанина Сашу Златковића на пет месеци затвора након што се „изјаснио кривим“ за постављање Тик Ток снимка у случају вређања симбола Ослободилачке војске Косова (ОВК).

Након што одслужи затворску казну, биће депортован са Косова на период од пет година као „странац“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Kосовскометохијским Србима пуца кичма
Златковић је приведен на административном прелазу Мердаре док је ишао на фудбалски турнир у знак сећања на четрнаест српских косаца који су радили на њиви у Старом Грацку које су убили албански сепаратисти 1999. године. Притвор му је одређен 22. јула, а време проведено у притвору ће му се урачунати у казну од пет месеци на коју је осуђен.

„Суд“ у Приштини наложио је и „протеривање странца са територије Косова на период од пет година“. Поред тога, дужан је да плати судске трошкове у износу од 100 евра, као и одштету оштећенима у износу од 100 евра. Адвокат осуђеног тражио је да му затворску казну замени новчаном, али албански судија није пристао на ову меру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Амбасадор Русије у Београду рекао да је Србија пример да Русија није сама и изолована
Специјално тужилаштво Косова подигло је 16. августа 2024. године оптужницу против Саше Златковића за намерно изазивање и јавно ширење мржње, подела и нетрпељивости међу етничким групама. Према оптужници, он је 26. јула у Дечанима, возећи свој аутомобил, снимио аутомобил испред себе са амблемом УЧК на задњем делу каросерије.

„Погледајте како терористи возе Дечанима, овај човек има насликан грб УЧК као да је грб Звезде и Партизана (најпопуларније фудбалске клубове у Србији – прим. аут.), али изгледа да је неко ударио њега ове недеље иза мајке или жене Албанке“, прокоментарисао је Златковић оно што је видео.

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: Прогон монаха Антонија - чињенице и тумачења
Карактеристично је да по правилу нико не сноси одговорност за редовне вандалске радње над српским светињама, гробљима, симболима који се дешавају на Косову, као и за нападе на Србе, паљење њихових кућа и аутомобила.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *