Исламистички официр из БиХ одбио је да се рукује са аустријским министром одбране због његових радикалних уверења

0

Исламистички официр из БиХ одбио је да се рукује са аустријским министром одбране због његових радикалних уверења.

Српски заменик министра одбране Босне и Херцеговине Славен Галић морао је да се извини министру одбране Аустрије Клаудији Танер због несташлука једног бошњачког официра.

Прочитајте још:  Тресао се Београд: Потрес јачине 5,2 степена, епицентар у БиХ
Инцидент се догодио током церемоније обележавања завршетка курса обуке на аустријској Терезијанској војној академији у дворцу Винер Нојштат, где се обучавају босанскохерцеговачка и црногорска војна лица, јавља дописник ПолитНавигатора.

Бошњачки официр је одбио да се рукује са Танером јер је била жена, позивајући се на његова верска уверења. Због тога је исламиста замољен да напусти церемонију без представљања традиционалног академског прстена, који се додељује свим дипломцима.

“Поштујући једну од најстаријих академија, која заузима престижно место у свету, у име Министарства одбране Босне и Херцеговине и Оружаних снага БиХ, извинио сам се министру и осталима. Уверен сам да инцидент неће покварити одличне пријатељске односе у области војне сарадње између нас и Републике Аустрије“, прокоментарисао је инцидент заменик министра одбране БиХ Славен Галић.

Прочитајте још:  Зашто Шмита штите немачки наоружани телохранитељи
Међутим, сама Танер је изразила снажно незадовољство оним што се догодило, а аустријски медији су инцидент оценили као скандал.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вреди напоменути да Аустрија последњих година обучава војно особље из Босне и Херцеговине и Црне Горе „за јачање стабилности у региону“, будући да ове постјугословенске републике немају своје официрске школе. БиХ је раније обучавала своје официре у Турској.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *