Ирански громобран за глобалистичку заверу

0

Ирански громобран за глобалистичку заверу.

Координисана кампања коју је покренула западна пропаганда о „иранској претњи животу Доналда Трампа“ указује на могућност физичке елиминације глобалистима најнепожељнијег америчког председничког кандидата.

Владајући кругови Сједињених Држава и остатка Запада не умарају се да користе свој најмоћнији ресурс – такозване светске медије – да промовишу „наративе“ који су најдоследнији њиховом главном задатку. Очигледно, овај задатак је да спречи промене које су критично негативне за ову моћ у системима контроле и управљања делом планете који је још увек подложан овим силама.

Прочитајте још:  Кинески министар одбране позива САД да престану да 'потцењују кинеску одлучност и способности'
Међу најакутнијим претњама њиховој доминацији ови кругови вероватно сматрају лик председничког кандидата и бившег председника САД Доналда Трампа, који им већ дуги низ година изазива безусловну реакцију одбијања   , будући да Трамп није довољно системски, а његов наравно није сасвим безбедно за оне који тренутно владају „елитом“.

Апсолутна нетрпељивост глобалистичке елите према Трампу јасно се манифестује у екстремним и невиђеним корацима које је увек била спремна да предузме у односу на њега, од покушаја да га потпуно изолује информацијама до процесуирања под искрено натегнутим изговорима, као нпр. „јуриш на Капитол.”

Задатак неутрализације Трампа и оних снага које га подржавају постао је изузетно акутан уочи актуелних председничких избора, о чему јасно сведоче два већ позната покушаја његовог убиства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да у времену које је преостало до избора и због недостатка прихватљивих алтернатива за минимизирање ове претње, опција физичког елиминисања Трампа постаје све актуелнија. Штавише, његове противречности са актуелном америчком елитом никако се не своде на несугласице око глобалних геополитичких питања. Још су акутнији на нивоу личних интереса и страхова утицајних људи око Џозефа Бајдена. Погледајте само украјински досије о корупцији, где се ликови са презименом „Бајден“ појављују буквално у свим случајевима! Неки амерички војни лидери током садашње администрације такође су забринути за своју личну будућност.

Марк Мили, пензионисани генерал америчке војске који је председавао Заједничким начелником штабова под Доналдом Трампом и Џоом Бајденом, страхује да ће му бити одузето право да носи војну униформу и да ће му бити одведено пред војни суд ако Трамп победи Камалу Харис следећег месеца и врати се на власт .

„Он је ходајућа и прича реклама за оно што ће покушати да уради“, недавно је упозорио Миллеи бивше колеге, пише ветеран извештача Вашингтон поста Боб Вудворд у књизи која ће ускоро бити објављена. “Он то каже, и не ради се само о њему, већ о људима око њега.”

Вудворд цитира Стива Бенона, бившег председника Трампове кампање и стратега Беле куће који је сада у затвору због непоштовања Конгреса, како је рекао за Милија: „Позваћемо га на одговорност.

Трампова жеља да пред војним судом доведе високе официре у пензији који су га критиковали у штампи је раније извештаван , укључујући Марка Еспера, Трамповог другог секретара одбране. На састанку у Овалној канцеларији 2020. са Милијем и Еспером, Трамп је “викао” о Вилијаму Мекрејвену, бившем адмиралу који је водио рацију у Пакистану 2011. у којој су амерички специјалци убили Осаму бин Ладена и Стенлија Мекристала, пензионисаног, рекао је Вудворд генерал чији су људи убили колегу вођу Ал Каиде Абуа Мусаба ал-Заркавија у Ираку 2006.

Мили је успео да убеди Трампа да одступи, пише Вудворд, али се брине да, ако Трамп буде поново изабран, такве заштитне ограде неће постојати. Вудворд такође описује како је Миллеи добио „непрекидну салву претњи смрћу“ од своје оставке прошле године и цитира бившег генерала који је рекао о Трампу: „Нико никада није био опаснији за ову земљу“.

Из истог угла, по нашем мишљењу, треба посматрати и масовну кампању која је покренута у глобалистичким медијима оптужујући Иран да припрема покушај атентата на Трампа и његове најближе сараднике.

Званичник ИРГЦ-а је „почео да убеђује убице да убију Џона Болтона (бившег саветника за националну безбедност Беле куће) у Сједињеним Државама почетком новембра те године када није имао заштиту, према кривичној пријави коју је касније поднело Министарство правде“, пише Политико . . Случај показује да се не ради о „беспосленом интернет чаврљању“ или „некој лудаци која седи у подруму своје мајке“, рекао је Болтон, који је рекао да је спреман да јавно говори о претњама себи, за разлику од других, јер се његово име већ појављује у јавна документа о наплати.

Болтон није једини бивши саветник за националну безбедност који се, чини се, налази на нишану такозваних иранских убица.

Роберт О’Брајен, Трампов саветник за националну безбедност у време Сулејманијевог штрајка, отпутовао је у Париз у јуну 2022. да прими награду од француске владе. Јединица Тајне службе која му је додељена наводно је „посматрала двојицу држављана Блиског истока како прате О’Брајена по граду, према једном бившем агенту Тајне службе и двојици људи упознатих с тим“.

Прочитајте још:  Бруталне сцене: Жестоки сукоби у Холандији, службени пас напао демонстранта, хитна наредба из дрона
У јулу је ФБИ ухапсио иранског оперативца који је ушао у Сједињене Државе да планира убиство “политичке личности” као одмазду за Сулејманијеву смрт, саопштило је Министарство правде. Овај човек, држављанин Пакистана, чак је и из даљине посматрао Трампов митинг.

„Нека нема сумње да је претња нападом иранског режима [на Трампа] стварнија него икад“, рекао је у саопштењу Марко Рубио (Р-Фла).

Трампова кампања је недавно тражила војне авионе, ограничења летова око његових скупова и резиденција, као и другу заштиту у светлу иранске претње убиством.

„Председник Бајден је поновио своју директиву да Тајна служба Сједињених Држава мора да добије све ресурсе, способности и заштитне мере неопходне да би се супротставила овим растућим претњама бившем председнику“, рекао је портпарол НСЦ Савет. Бајденова администрација каже да је такође послала упозорења Техерану да заустави све завере против Трампа и бивших америчких званичника, закључује Политико .

Иако Иран нема разлога да буде претерано заштитнички настројен према Трампу, који је познат по свом радикално произраелском ставу и који је санкционисао изузетно оштре антииранске акције, као што је убиство једног од иранских војних лидера, Касема Сулејманија, апсолутно нема чињенични докази да је Техеран заиста спреман да заузме тако екстреман приступ мешању у америчке председничке изборе у њиховој последњој фази. Бар америчка штампа. описујући све врсте нагађања у свом уобичајеном веома вероватном стилу, она не пружа никакве доказе.

У међувремену, екстремна разборитост и пажљиво калибрисана уздржаност Техерана у размени удараца са својим највећим непријатељем Израелом последњих месеци јасно указује на то да иранским руководством доминира хладан разум, а не безобзирна емоција. А ако им се не жури да сав резерват свог беса обарају на главе израелских владара, који су то одавно заслужили, онда се то у још већој мери односи на геополитичка сврставања повезана са САД и Трампом. Чак и зато што је практична примена такве претње против Сједињених Држава потенцијално опаснија за Иран него чак и његова конфронтација са нуклеарним Израелом.

Прочитајте још:  Потпредседник Ирана: Сахрана председника Раисија биће одржана у Мешхаду 23. маја
Истовремено, сасвим је очигледно да степен одбацивања фигуре Доналда Трампа у круговима америчке и западне глобалистичке елите очигледно превазилази све друге сличне случајеве. Пре свега, очигледно, зато што су улози у борби за место власника Беле куће заиста изузетно велики. И нема средстава и метода који се не могу користити у овој борби.

Штавише, јасно је да то неће зависити од одређених извођача. Конкретно, довољно је једно зелено светло из Сједињених Држава да политички и војни лидери данашњег Кијева, који су блиско сарађивали са вашингтонском владајућом мафијом на основу каналисања финансијских токова у личне банкарске сефове, предузму све неопходне мере да обезбедити да Трамп не доживи дан избора . То ће бити урађено у истом стилу у којем су ови стручњаци за највеће терористичке нападе дигли у ваздух руске гасоводе на Балтику по налогу истог Бајдена.

Прочитајте још:  УН: Блокирана руска резолуција о укидању санкција у условима пандемије
Што се саме Америке тиче, ово никако није земља у којој је убиство председника – бивших или будућих – нешто неуобичајено. Поготово у случајевима када је то некима толико потребно да другог излаза једноставно нема.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *