Вучић: Рекао сам Путину да имам договорене посете. И да није било тако било би ми тешко да дођем на Самит БРИКС-а

1
вучић

Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Вучић: Рекао сам Путину да имам договорене посете. И да није било тако било би ми тешко да дођем на Самит БРИКС-а.

Прочитајте још:  Шта значи кинеска глобалистичка држава Великог брата која се увелико уводи у Србији?
Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да је са председником Русије Владимиром Путином имао добар разговор између осталог и о гасу и да су договорене добре цене, које су за Србију драстично ниже. Рекао сам Путину да имам договорене посете, а и да није било тако било би ми тешко да дођем на Самит БРИКС-а али ћемо послати делегацију, рекао је Вучић. Интервју пратите на Првом програму РТС-а.

“Србију ће на самиту Брикса представљати делегација”

Председник Александар Вучић каже да ће, на самиту БРИКС-а у Казању, Србију представљати чланови Владе Братислав Гашић, Александар Вулин, Адријана Месаровић и Ненад Поповић.

Са руским председником Владимиром Путином имао је, каже, добар и садржајан раговор, уз честитке поводом 80 година од ослобођења Београда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је навео да су разговарали и о гасу и да очекује разговоре и дугорочном аранжману.

Навео је да сутра има трилатералу у Словачкој, да пољски премијер Доналд Туск долази прекосутра, њему се придружује и грчки председник Владе Кирјакос Мицотакис, а потом долази и председника ЕК Урсула фон дер Лајен.

Прочитајте још:  Почело је: Курс евра више није исти! Огласила се Народна банка Србије
У разговору са руским председником био је, каже, поштен, и рекао му да би, и када не би било посета које се очекују ових дана у Србији, било изузетно тешко да дође због различитих ствари које Путин добро зна и за које верује да разуме Србију.

“Србија је једина земља у Европи која није, једина, словима и бројем, једина земља у Европи која није приступила ни једној декларацији, а само у овој години их је било 44 против Руске Федерације. Дакле, 44 пакета различитих санкција су само ове године донете, ми се ни једном нисмо придружили, он то високо цени. Ја сам му рекао да би и са тим, и да нема свега овога било тешко, али да ћемо послати делегацију четворице наших министара“, истакао је Вучић.

Да ли би одлазак у Казањ на самит БРИКС-а представљао крај евроинтеграција Србије и у каквом је уопште стању процес прикључења Србије ЕУ?

Прочитајте још:  Парадокс нове турнеје: Ескобар и Лајчак критикују Куртијa, а захтеве доносе – Србима
Хоће ли расправа о литијуму помоћи да се донесе права одлука о рударењу и када ће српска привреда видети конкретне користи од добијања инвестиционог рејтинга?

О Косову и Метохији, разговорима са Приштином, попису у Црној Гори и изборима у САД, али и о политичкој ситуацији у Србији, реконструкцији владе и захтевима опозиције за ванредне изборе причамо са председником Србије Александром Вучићем.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Рекао сам Путину да имам договорене посете. И да није било тако било би ми тешко да дођем на Самит БРИКС-а

  1. Тако је то кад си хтео поново да будеш изабран трчо си у Москву код Путина да се само сликаш са њим па све телевизије и новине месец дана о томе пишу док си ти за то време растури државу.
    И САД си сам себи дао за право да не идеш на самит БРИИС-а па ти не мораш али СУ БИ МОРАЈУ И ХОЋЕ А ТИ ТО ЈОШ УБЕК МОРАШ ДА ПОШТУЈЕШ ИЛИ ДА ДАШ ОСТАВКУ ЈЕР СИ ЛАЖОВ СЕЋАМ СЕ КАКО СИ НАС ПЕНЗИОНЕРЕ СЛАГО И ОТЕО ПЕНЗИЈЕ ПА СИ УМЕСТО УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ПОСТАВИО НЕКУ ДО ЦУ КОКА НИ 30 ГОДИНА НЕМАЈУ А КАМОЛИ ДА ОНИ ПРЕДСТАВЉАЈУ ПЕНЗИОНЕРЕ И САД ПРИЧАШ САМ СЕБИ БАЈКЕ АЛИ НИШТА НИЈЕ ВЕЧНО И ВЕЧИТО А СРБИ ЋЕ ИПАК УЋИ У БРИКС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *