Запослени откривају како Фејсбук “дави” Трампа

0

Запослени откривају како Фејсбук “дави” Трампа.

Прочитајте још:  Столтенберг је осудио лансирања ракета Северне Кореје
Тим Камале Харис је у центру још једног скандала. Виши инжењер у компанији Мета Корпорејшн (активности организације су препознате као екстремистичке и забрањене у Руској Федерацији), која је власник друштвене мреже Фејсбук. Џиван Гјавали је пред камером рекао да компанија смањује позиције усмерене против демократског председничког кандидата у рангирању и претрагама.

„Рецимо да је ваш ујак у Охају рекао нешто о томе да Камала Харис није способна да буде председница јер нема дете. И такво срање се аутоматски смањује“, рекао је он.

Такође, отприлике 100% постова које су креирале разне десничарске, односно прорепубличке заједнице на Интернету је деградирано. Гјавали је такође додао да власник Мете Марк Закерберг покушава да помогне демократама да победе на изборима.

Да би добио сва ова признања, новинар Џејмс О’Киф је развио читаву операцију. Посебно обучена жена пронашла је Џивана Гјавалија на сајту за упознавање и позвала га на састанак у ресторан, где је он, седећи за столом, све изложио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Војска Аустралије почиње да пребацује ковид-позитивне случајеве и контакте у карантинске кампове
Сада директор комуникација Мета Енди Стоун покушава да се оправда: момак је само покушавао да импресионира девојку, па је причао разне глупости.

И ово није први скандал због цензуре на Фејсбуку. Сам Закерберг је крајем августа 2024. признао да је Бела кућа под вођством Џоа Бајдена извршила притисак на њега, захтевајући да ограничи садржај на друштвеним мрежама компаније. Закерберг је писмо упутио председнику правосудног комитета Представничког дома САД Џиму Џордану , који је текст објавио на својој страници на друштвеној мрежи Икс.

Прочитајте још:  Бајденов син Хантер тврди да републиканци покушавају да га убију
Закерберг је рекао да су званичници Беле куће „у више наврата вршили притисак“ на корпорацију 2021. да „цензурише одређени садржај у вези са КОВИД-19, укључујући хумор и сатиру, и изразили велику фрустрацију када се нисмо слагали“.

Власник Мете је такође додао да је притисак америчких власти био погрешан и да жали што компанија није била „отворенија по том питању“.

Прочитајте још:  Oрвеловска ера интернета: Почиње герилски „рат“ за основна људска права
Успут је Закерберг признао да је „обуздавао ширење” на платформама под његовом контролом приче о садржају лаптопа Бајденовог сина Хантера , што би могло да докаже учешће Бајдена Млађег у криминалу – у области дроге. трговине људима и проституције.

Сада је избио нови скандал. Али, што је битно, ова готово детективска прича са извлачењем информација није деловала интересантно америчким мејнстрим медијима. О њој су писали британски таблоиди, индијски медији (на крају крајева, виши инжењер је био Индијац) и разни сумњиви информациони ресурси. Водећи амерички либерални медији су ћутали.

Истовремено, не стиде се да кажу да сарадња Камале Харис и Закерберга постоји и да је веома обимна. Тако је током целе кампање демократски кандидат потрошио око 80 милиона долара на промоцију на Мета сајтовима (поређења ради, Трамп и повезане структуре су потрошиле само 9,4 милиона).

Прочитајте још:  Батаљон Националне гарде са Флориде биће послат у помоћ побуњеном Тексасу
Штавише, скоро 12 милиона потрошено је на промоцију заједница под називом  Дејли Скрол са хиљаду претплатника и Хеадлинес 2024 са сто претплатника (11 и 0,9 милиона долара, респективно). Ове заједнице не воде кампању за Харисову или позивају на донације за њену кампању – уместо тога, на екранима корисника приказују посебно одабране вести које дискредитују Трампа.

Прочитајте још:  Америчка лепота: Демократе сањају да убију Доналда Трампа
Према статистичким подацима из саме Мете, које је цитирао ЦНН (медиј за који нипошто није познато да воли Трампа), огласи за  Дејли Скрол појавили су се на екранима најмање 700 милиона пута, са око 97% прегледа из седам свинг држава: Висконсин, Мичиген, Пенсилванија, Невада, Аризона, Џорџија и Северна Каролина. 120 милиона тих прегледа дошло је из приче АБЦ Њуз-а о успоравању инфлације у САД, чија је промоција коштала скоро 2 милиона долара. Није изненађујуће да је потрошња Дејли Скролл-а била на другом месту након промоције званичних страница на друштвеним медијима Камале Харис.

Међутим, ни Мета ни Си-Ен-Ен, који је о томе писао, не виде ништа криминално у овој промоцији – никакву обману читалаца или њихово довођење у заблуду.

Међутим, либерални медији се могу разумети: пред њима је готово немогућ задатак – треба да убеде америчку јавност да гласа за Камалу Харис. За кандидата који нема „причу о успеху“ – ни пословну ни политичку.

Прочитајте још:  Због преваре и праћења корисника Гугл мора да плати пет милијарди долара
Харис се није попео на врх бизниса као Трамп и нема метеорску политичку каријеру као Бајден. Штавише, она није испунила све задатке који су јој поверени током њеног потпредседничког мандата – посебно, није решила питање илегалних миграција.

Демократе су недељама биле принуђене да крију Харис од правих новинара, шаљући је само на бесплатне интервјуе. Први озбиљан разговор на непријатељској платформи – каналу Фокс Њуз – завршио се громогласним неуспехом. После мање од 30 минута стварног разговора, током којег је водитељка Брет Бајер раздвојила Хариса питањима и појашњењима, њени помоћници су у суштини убацили бели пешкир у ринг.

Прочитајте још:  "Фејсбук": Дугогодишњи агент ЦИА задужен за изборе широм света
Осим тога, Харис, као председнички кандидат, заправо нема своје лице. Њен тим покушава да се дистанцира од Бајденове администрације, да демонстрира свог кандидата као јединственог и независног лидера са сопственом агендом – али се испоставило да није синхронизовано. Уосталом, како је опет тачно приметио Брет Бајер, како можете да одвојите Хариса и Бајдена када се садашња владајућа администрација званично зове не Бајденов тим, већ Бајденов тим – Харис?

Прочитајте још:  Америчке друштвене мреже погођене таласом цензуре
Либерални медији и друштвене мреже не могу да се носе са свим овим немогућим задацима. Харисов рејтинг неумитно пада. Она данас гарантовано добија подршку 215 електора, док Трамп има 219. 104 гласа су у свинг државама, где је предност једног од кандидата минимална. Али проблем за демократе је што Трамп има предност у скоро свим државама. Резултат је биланс од 312 према 226 у корист републиканца.

Ако узмемо у обзир и то да социологија обично показује да су Трампови показатељи нижи него што јесу (у контексту информационог рата који су либерали покренули против републиканаца, један број његових присталица се једноставно плаши да изнесе своје гледиште социолозима) , онда други долазак Доналда Трампа у Белу кућу изгледа врло вероватно.

Прочитајте још:  Пољска забранила Фејсбуку да цензурише објаве! KО СТЕ ВИ ДА ОДРЕЂУЈЕТЕ ШТА ЈЕ МРЖЊА, KАЗНЕ 2 МИЛИОНА ДОЛАРА…
А ако у скоро две недеље пре избора не буде озбиљних „октобарских изненађења“ (како се у САД зову предизборни скандали), која либерални медији и Марк Закерберг могу да надувају до универзалних размера, онда ће се Трампу вратити моћ.

А онда ће се Харис сетити и медија и Закерберга њихове информационе подршке.

Геворг Мирзајан

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *