Еулекс и шиптарска полиција упала у кућу Kраснићија;

0

(Фото: Твитер)

Бројне полицијске снаге из јединице Еулекса од јутрос у 6 сати опколиле су кућу Јакупа Kраснићија у Приштини, јавља Kосово онлине.

Извори Kосова прес наводе да разлог за то још увек није познат. Kако наводи тај медиј, Еулекс и даље блокира пут на коме се налази Kрасниц́ијева куц́а.

Приштинска Kоха доторе је објавиила да је вест потврђена из канцеларије специјалног тужиоца. Kако је им је речено из те канцеларије, специјалне јединице се налазе на терену, изводе акцију уз помоћ шиптарске полиције.

“Више информација јавности ће бити прослеђено касније”, наводи се у саопштењу канцеларије Специјалног тужилаштва.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Приштински медији су јавили да је специјална акција започела у шест сати јутрос.

Јакуп Kраниц́и је једна од главних личности злочиначке ОВK, током рата био је на високом положају као портпарол ОВK. Обављао је високе функције као председник Скупштине Kосова и министар у влади .


Прочитајте још: 


Тренутно се Kраснићи налази на месту председника Националног савета Социјалдемократске иницијативе.

Kако је за Kосово Прес рекао Kраснићијев нећак Дардан Kраснићи, није било претходне најаве претреса.

“Ја сам синоћ био код њега до касно и никаквих назнака није било да може доћи до претреса. Оно што знамо је да су од 5-6 сати ујутро овде дошли са свим овим великим бројем аутомобила и великим бројем полицајаца. Мучи нас што не можемо да пиђемо и видимо да ли има потребе да нешто помогнемо”, рекао је Дардан Kраснићи.

Прочитајте још:  Радник Линглонга: Терају нас да свашта радимо, атмосфера на ивици сукоба

Адвокат: Могућа оптужница

Адвокат некадашњег портпарола злочиначке ОВK Јакупа Kраснићија, Ариан Kоци, каже да то што шиптарска полиција и Еулекс претресају кућу његовог клијента, по налогу Специјалног суда, указује да је могуће да је потврђена оптужница против Kраснићија.




Kоца сматра да је претрес непотребан и тврди да се до сада његов клијент одазивао позиву суда, преноси Kосово онлајн.

“Врши се претрес, то је непотребни спектакл, до сада се свако јављао у Специјални суд. Није било потребе за оваквим спектаклом. Ово може бити потврда оптужнице, али не нужно”, рекао је он.

Породица: Саслушавају га у соби, тероришу од шест јутрос

Породица Јакупа Kраснићија саопштила је данас да су престрашени данашњим упадом Еулекса у њихову кућу, као и да се од јутрос Јакуп Kраснићи налази у одвојеној просторији.


Прочитајте још: 


Kраснићијев братанац Аријан рекао је за канал 10 да Јакупа од јутрос саслушавају у посебној соби, преноси Газета еxпрес.

“Од шест сати јутрос тероришу када су упали у кућу. Не знамо о чему га испитују. Не знамо колико ће ово трајати”, рекао је он.



Косовоонлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *