Скандал у Београду: Путници избацили мајку и трогодишњег дечака јер се закашљао!

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Иако надлежни апелују да нема разлога за страх, али да, када је реч о коронавирусу, треба бити опрезан, грађани Србији препадну се чак и од најобичнијег кијања у свом окружењу. Има Срба који чак и дечје кашљање сматрају великом опасношћу по сопствено здравље, о чему сведочи и наша читатељка Милена Васић.

Паника не јењава већ два месеца, практично откако се коронавирус појавио у Kини, а сада, када се зараза приближава Србији и малтене је окружује са свих страна, страх је, упркос бројним препорукама лекара, поједине потпуно паралисао.

Милена Васић (32) из Београда јавила се нашој редакцији и испричала кроз какву је голготу прошла док је јуче покушавала да одведе своје трогодишње дете у вртић. Она каже да су путници из аутобуса у којем је била тражили од возача да је избаци из возила са дететом од три године које се само накашљало.

“Замислите, тај народ је, док сам носила дете и излазила из аутобуса, аплаудирао!”

– Аутобус је био препун, као и иначе у јутарњем шпицу. Водила сам сина у вртић, он се накашљало и људи су почели да се окрећу панично, да гледају с које стране долази звук. Једна жена у нашој близини уперила је прст у моје дете и викнула:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Он је заразан!“ Нисам могла да верујем у каквој сам се ситуацији нашла – објашњава Милена и додаје да је тек када је утврђено ко кашље настала драма.



– Прво су почели да вичу на мене. Било је ту људи различитог доба, и младих и старих. Говорили су ми да нисам никаква мајка, да треба да ме буде срамота што сад у време коронавируса возим дете које кашље у градском превозу без маске, да ће их мој син све заразити, а онда је, замислите, једна жена, и то мојих година, рекла: „Избаците их из аутобуса, нећемо са њима да се возимо, помрећемо сви“ – прича за „Ало!“ Милена и додаје да је била ужаснута ситуацијом у којој се нашла и да јој је најгоре било то што јој се дете узнемирило.

Прочитајте још:  Пало прво привођење због непоштовања здравствених прописа

– Он је мали, али схватио је да постоји проблем и да му је он узрок. Почео је само чврсто да ме стеже за руку, није плакао и ја сам одлучила да изађем из аутобуса одмах на следећој станици. Замислите, тај народ је, док сам носила дете и излазила из аутобуса, аплаудирао – препричава догађај наша саговорница и додаје да је фрапирана свиме што јој се догодило, будући да свако ко је бар мало гледао вести или читао новине зна да засад короне нема у Србији, да се овај вирус шири кијањем, пљувањем, преко прљавих руку, као и да је смртност од овог вируса мала, те да ће га, како најављују лекари, убити сунце чим мало угреје.

– Небројено пута су поновили да вирус не напада децу, у свету од преко 80.000 заражених, корона је регистрована само код једног детета, али џабе све изгледа, наш народ никог не слуша – разочарана је наша читатељка.

Нема ракије ни за лек

Срби не одустају од традиционалног јачања имунитета и природних убица вируса и бактерија, па ових дана, а нарочито откад је председник рекао да сад има добар разлог да попије једну чашицу ракије дневно, масовно купују лозу и шљивовицу. – Ми колико год ракије да набавимо, плане за трен. И добављачи и произвођачи су изненађени. Уобичајено продајемо око десет литара на дан, а последње недеље дневно оде и преко 50 литара, и то до три сата – кажу у једном дисконту пића.

Одложите путовања

Иако у Републици Србији нису регистровани случајеви оболелих од коронавируса, надлежне здравствене институције константно упозоравају наше грађане да, ако је то могуће, одложе путовање у Kину (нарочито град Вухан и провинцију Хубеј), Републику Kореју (Јужна Kореја), Сингапур, Јапан, Иран и Италија (нарочито њен северни део).

Прочитајте још:  На предлог закона о "заштити вредности ОВК" реаговала међународна заједница - Српска листа ћути

Одложите путовања

Иако у Републици Србији нису регистровани случајеви оболелих од коронавируса, надлежне здравствене институције константно упозоравају наше грађане да, ако је то могуће, одложе путовање у Kину (нарочито град Вухан и провинцију Хубеј), Републику Kореју (Јужна Kореја), Сингапур, Јапан, Иран и Италија (нарочито њен северни део).



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *