Добровољци за Фајзерову вакцину, коју Србима Вучић обезбеђује, пријавили да се осећају као да имају “тежак мамурлук”

2

Foto: Tanjug/AP

Добровољци који су примили Фајзерову вакцину против коронавируса рекли су да им је оставила нежељене ефекте који су, према новом извештају, подсећали на “тежак мамурлук”.

Извештаји о нежељеним ефектима изазваним вакцином, која се до сада показала сигурном, долазе неколико дана након што су Фајзер и њен немачки партнер БиоНТецх објавили да је вакцина ефикасна у превенцији коронавируса и то 90 одсто, а упоредо се очекује да компаније произвођачи затраже америчку дозволу за хитну употребу овог месеца.

Током испитивања, више од 43.500 добровољаца из шест земаља није било обавештено да ли су примили вакцину или плацебо, преноси “Индепендент”.




Међутим, неки добровољци су наводно рекли да су убеђени да су примили вакцину због одређених нежељених ефеката које су осетили попут главобоље и болова у мишиц́има.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Глену Дешилдсу (44) из Остина у Тексасу, који је разговарао са Удружењем новинара, његови нежељени ефекти били су налик “тешком мамурлуку”, али су брзо нестали.


Прочитајте још: 


Тест на антитела код Дешилдса касније је открио да је развио антитела на вирус, што га је уверило да је примио праву вакцину.

Други добровољац, жена из Мисурија (45) идентификована као Kери, рекла је да је имала грозницу, главобољу и болове у телу након што је примила прву ињекцију, коју је упоредила са инекцијом грипа, јер даје нежељене ефекте сличне грипу. Симптоми су наводно били гори након што је добила другу ињекцију.

Прочитајте још:  Џонсон најавио раније укидање прописа о ковид изолацији

Подсетимо, др Алберт Бурла, председник и извршни директор компаније Фајзер изјавио је у понедељак “да је сјајан дан за науку и човечанство”. Први сет резултата нашег испитивања вакцине у трећој фази пружа почетне доказе о способности наше вакцине да спречи ковид 19″.


[table id=1 /]




Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Добровољци за Фајзерову вакцину, коју Србима Вучић обезбеђује, пријавили да се осећају као да имају “тежак мамурлук”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *