Григорије и представници православних цркава позвали на вакцинацију

2

Foto:eparhija-nemacka.com

Православна епископска конференција у Немачкој позвала је људе да се вакцинишу и тиме спрече даље ширење коронавируса. У саопштењу Епархије диселдорфске и немачке наводи се да “потпуно свесни своје одговорности пред Богом и верницима, који у нас имају поверење, позивамо вас и усрдно молимо да се вакцинишете”.

Из Епархије поручују да, у циљу спречавања даљег ширења коронавируса, сви грађани треба да се подвргну вакцинацији, како бисмо могли да „уживамо у оној слободи за коју смо створени: да истински творимо заједницу“.


Прочитајте још: 


„Оно што смо доживели претходне зиме не желимо да поново искусимо ове године. Због тога треба да се придржавамо свих мера за спречавање ширења вируса и да се вакцинишемо. Вирус неће сам од себе нестати са овога света; не, морамо активно да дејствујемо против њега, свим средствима која нам стоје на располагању – а тренутно се чини да је вакцинација најбоље међу њима“, наводи се у саопштењу.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чланови Епархије, према саопштењу, донели су овакву одлуку потпуно свесни своје одговорности.

„Потпуно свесни своје одговорности пред Богом и верницима, који у нас имају поверење, позивамо вас и усрдно молимо да се вакцинишете. Наш хитни позив не односи се свакако само на православне хришћанке и хришћане, већ на све људе, јер корона вирус не разликује народе и религијску припадност. Вакцинација не треба да заштити само нас, већ је она чин наше љубави према ближњима. А наша је обавеза да ову љубав према ближњима стално показујемо, верни заповести нашега Господа, који ће поново изнова бити рођен: „Љуби ближњег свог као самога себе“ „, закључује се у саопштењу које се налази на сајту Епархије.

Прочитајте још:  Друга жртва коронавируса у Србији: Преминула бака од 92 године

[table id=1 /]

ПРАТИТЕ НАС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА



Нова.рс


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 


 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Григорије и представници православних цркава позвали на вакцинацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *