Српски лекар:Браните ивермектин,а гурате фавипиравир с великим бројем нус појавама

0

(фото:РТРС)

Док траје невиђена медијска сатанизација ивермектина у Србији, у исто време “струка” и пропагандна гласила фаворизују лек фавипиравирса великим бројем тешких нежељених дејстава. Доносимо вам текст српског лекара (име познато редакцији “Србин инфо”), који објашњава о каквој је леку реч: Текст преносимо у целости:

„ЗАШТО ЈЕ ДОЗВОЉЕНА УПОТРЕБА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОГ ЛЕКА ФАВИПИРАВИР СА ВЕЛИКИМ БРОЈЕМ ТЕШКИХ НЕЖЕЉЕНИХ ДЕЈСТАВА­?

УПОЗОРЕЊА, ОГРАНИЧЕЊА И ЛИСТА НЕЖЕЉЕНИХ ДЕЈСТАВА СУ ШОКАНТНА. ДА ЛИ ЈЕ УПОЗНАТА СРПСКА ЈАВНОСТ?

ПОСТОЈИ ВЕЛИКА ОДГОВОРНОСТ ЛЕКАРА КОЈИ ОВАЈ ЛЕК ПРОПИСУЈУ, ИАКО ИМАЈУ УВИД У НЕЖЕЉЕНА ДЕЈСТВА, А НИСУ ДАЛИ ПАЦИЈЕНТУ ДА ПОТПИШЕ ИНФОРМИСАНИ ПРИСТАНАК, ШТО ЈЕ НАВЕДЕНО КАО ОБАВЕЗНО У УПУТСТВУ ОВОГ ЛЕКА!

ДА ЛИ ПОСТОЈЕ ДОКАЗИ ДА СУ ПАЦИЈЕНТИ ПОТПИСАЛИ ТЗВ. ИНФОРМИСАНИ ПРИСТАНАК?

КАКВА ЈЕ ДОСТУПНОСТ ИНФОРМАЦИЈАМА АЛИМС-а ОБИЧНОМ ГРАЂАНИНУ КОЈИ ЖЕЛИ ДА ВИДИ НЕЖЕЉЕНА ДЕЈСТВА ОВОГ ЛЕКА КАО И ДРУГЕ ПОДАТКЕ О ОВОМ ЛЕКУ, АЛИ И ВАКЦИНАМА?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај лек како сазнајемо има увозну дозволу и сертификат (контрола квалитета лека). Занима нас између осталог и на који начин и где АЛИМС контролише квалитет лека?



Лек нема друге врсте дозвола, НИТИ СЕ УПУТСТВО ЗА ОВАЈ ЛЕК СА НЕЖЕЉЕНИМ ДЕЈСТВИМА НАЛАЗИ НА АЛИМС-у. Дакле, лек нема ниједну другу дозволу предвиђену законом (условна, привремена, за стављање у промет, дозвола под посебним околностима)

Лек Фавипиравир, који је у масовној употреби у Србији за лечење вируса САРС Цов2, је лек који апсолутно нема доказану ефикасност, студије су тек у току. На страници регистра клиничких истраживања ЕУ, доступни су подаци за 14 клиничких истраживања за фавипиравир, која су У ТОКУ. Ни за једно од тих 14, нису доступни резултати! (www.цлиницалтриалрегистер.еу/цтр-сеарцх/сеарцх?qуерy=фавипиравир). Од тих 14 студија, студија из Мађарске у испитанике укључује пацијенте који немају симптоме, а имају позитиван тест. Студија из Немачке је прекинута, без резултата. Једна од студија се односи на грип, а не на сарс цов2, и једна студија је из Велике Британије па се више не прати.

Прочитајте још:  НЕМАЧKА НА НОГАМА – ПОЧЕО ОТПОР: “Нећемо да носимо брњицу и хоћемо природни имунитет уместо вакцине"

Лек Фавипиравир, даје тешка нежељена дејства уз реченицу „следеће клинички значајне реакције пријављене су код других лекова против вируса грипа. Значи за овај лек се и не знају нежељена дејства, а пуштен је у промет? Наводи се даље да, пацијента треба пажљиво пратити…


Прочитајте још: 


НЕЖЕЉЕНА ДЕЈСТВА ЛЕКА ФАВИПИРАВИР: ШОК, АНАФИЛАКСА; УПАЛА ПЛУЋА (што је од посебног значаја јер кад пацијент развије упалу плућа пар дана након увођења лека, не зна се да ли је то од лека или од вируса), ФУЛМИНАНТНИ ХЕПАТИТИС (упала јетре која се брзо развија), ДИСФУНКЦИЈА ЈЕТРЕ, ЖУТИЦА; АКУТНА БУБРЕЖНА ИНСУФИЦИЈЕНЦИЈА (отказивање бубрега); ТОКСИЧНА ЕПИДЕРМАЛНА НЕКРОЛИЗА; ОКУЛОМОТОРНИ СИНДРОМ (Стевенс-Јохнсонов синдром); СМАЊЕН БРОЈ БЕЛИХ КРВНИХ ЗРНАЦА, СМАЊЕН БРОЈ НЕУТРОФИЛА (што се опет може тумачити као вирусна инфекција), СМАЊЕН БРОЈ ТРОМБОЦИТА – што се опет може повезати са вирусом и може довести до давања крвних деривата код пацијената, са последичним преношењем “трансфузијом преносивих болести“.

За примену тренутно одобрених доза недостаје адекватно искуство. У јапанским клиничким студијама и глобалној студији фазе ИИИ РЛД-а, нежељене реакције су забележене код 100 од 501 испитаника (19.96%) код којих је процењивана безбедност. Главне нежељене реакције обухватале су повећање нивоа мокраћне киселине у крви код 24 испитаника (4.79%), дијареју код 24 испитаника (4.79%), смањење броја неутрофила код 9 испитаника (1.80%), повећање АЛТ код 9 испитаника (1.80%) и повећање АСТ код 8 испитаника (1.60%). Пацијенти са гихтом или хиперурикемијом треба да користе лек посебно опрезно.

Прочитајте још:  Дачић: Ако Вучић не буде кандидат, СПС би променило одлуку о подршци

У индикацијама се наводи да лек није примењиван код деце, али се зато у даљем тексту код ПРЕДОСТРОЖНОСТИ НАВОДИ ДА СУ, пријављени психонеуротски симптоми, попут абнормалног понашања код ових лекова, и да се код деце и малолетника због падова и ненормалног понашања организују родитељи/старатељи , да не остављају децу код куће најмање 2 дана, кад се лече код куће.

ПРЕДОСТРОЖНОСТИ ЗА ЛЕК ФАВИПИРАВИР – НИЈЕ СПРОВЕДЕНА НИЈЕДНА КЛИНИЧКА СТУДИЈА КОЈА БИ ПОКАЗАЛА ЕФИКАСНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ ЛЕКА У ОДОБРЕНИМ ДОЗАМА. ОДОБРЕНА ДОЗА ПРОЦЕЊЕНА ЈЕ НА ОСНОВУ РЕЗУЛТАТА КЛИНИЧКЕ СТУДИЈЕ И /ИИ КОНТРОЛИСАНЕ ПЛАЦЕБОМ, КОД ПАЦИЈЕНАТА СА ИНФЕКЦИЈОМ ВИРУСОМ ГРИПА И ФАРМАКОКИНЕТИЧКИХ ПОДАТАКА ИЗ ЈАПАНСКИХ И ИНОСТРАНИХ СТУДИЈА.

ИНДИКАЦИЈЕ ЗА ДАВАЊЕ ОВОГ ЛЕКА

Нове, или поново настале инфекције ВИРУСОМ ГРИПА (ограничене на случајеве где други лекови против вируса грипа нису ефикасни, или нису довољно ефикасни). ДАКЛЕ ЛЕК НИЈЕ ЗА САРС ЦОВ 2 У ОВОМ МОМЕНТУ.

ФАВИПИРАВИР ТРЕБА, КАКО ЈЕ НАВЕДЕНО, ДА ПРЕПОРУЧЕ РЕЛЕВАНТНА ДРЖАВНА МИНИСТАРСТВА САМО У СЛУЧАЈУ ЕПИДЕМИЈЕ НОВИХ, ИЛИ ПОНОВО НАСТАЛИХ ИНФЕКЦИЈА ВИРУСОМ ГРИПА, КОД КОИХ ДРУГИ ЛЕКОВИ ПРОТИВ ВИРУСА ГРИПА НИСУ ЕФИКАСНИ, ИЛИ НИСУ ДОВОЉНО ЕФИКАСНИ.

При примени лека треба да обезбедите (КО?) најновије информације, укључујући владине смернице везане за мере које треба спроводити против таквих вируса грипа, а лек се прописује само одговарајућим пацијентима. Лек није ефикасан код бактеријских инфекција. Није примењиван код деце.

УПОЗОРЕЊА

1. С обзиром на то да су забележена тератогена и ембриотоксична дејства у студијама на животињама, лек немојте примењивати код жена код којих се не зна, или за које се сумња да су трудне. (ЗА ОВО ТРЕБА ДА ОДГОВАРАЈУ И СВИ ЗАГОВОРНИЦИ ВАКЦИНА ЈЕР НИСУ ОБАВЉЕНЕ ЧАК НИ СТУДИЈЕ НА ЖИВОТИЊАМА)

Прочитајте још:  Немачка потпуно попушта мере 20. марта

2. Кад примењујете лек Фавипиравир код жена које могу да рађају, пре почетка терапије потврдите да је резултат теста трудноће негативан. Објасните све ризике детаљно и упутите пацијенткиње да са својим партнером користе најефикасније методе контрацепције током третмана и 7 дана након завршетка третмана. Уколико се сумња на трудноћу током терапије, упутите пацијенткињу да одмах прекине са терапијом и да консултује свог лекара

3. Лек Фавипиравир се дистрибуира у сперми. Када дајете Фавипиравир пацијентима мушког пола, објасните у потпуности све ризике и упутите их ДЕТАЉНО да користе најефикасније методе контрацепције за време сексуалног односа током терапије, као и 7 дана након завршетка терапије (мушкарци морају да носе кондом). Осим тога, упутите мушкарце да не смеју имати однос са трудницама.


Прочитајте још: 


4. Пре третмана ДЕТАЉНО ПИСМЕНО ОБЈАСНИТЕ ЕФИКАСНОСТ И РИЗИКЕ (укључујући ризик од изложености фетуса) пацијентима, или члановима њихових породица и ОБЕЗБЕДИТЕ ЊИХОВ ПИСАНИ ПРИСТАНАК !!!!!!

5. Пажљиво испитајте неопходност примене лека Фавипиравир пре његове употребе

ГЕНЕТСКА ТОКСИЧНОСТ: …ИН ВИТРО ТЕСТ НА ХРОМОЗОМСКЕ АБЕРАЦИЈЕ ЋЕЛИЈА СИСАРА ПОЗИТИВАН“…

Извор информација за овај текст: УПУСТВО КОЈЕ ИДЕ УЗ ЛЕК ФАВИПИРАВИР

[table id=1 /]



Србин.инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *