Упркос систему вакциналних пасоша, број случајева ковида расте широм Европе

0

picture alliance via Getty Images

Упркос шемама пасоша за вакцинацију и високим стопама вакцинације у многим погођеним земљама, случајеви КОВИД-а широм Европе поново расту.

Нови случајеви коронавируса у Немачкој први пут су премашили бројку од 50.000, а власти су се залагале за увођење додатних ограничења поврх оних које нису функционисале.



Као што Вил Џонс пише: „У Европи је у току касне јесени пораст пријављених инфекција ковидом, са скоковима у Аустрији, Холандији, Данској, Немачкој, Швајцарској и Норвешкој, а могућим почецима у Француској, Португалу и Италији. Ово је упркос великој покривености вакцинама и интензивној употреби пасоша за вакцину у већини ових земаља, укључујући Немачку, Холандију, Аустрију, Швајцарску, Италију и Француску.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Џонс напомиње да не постоји нова варијанта вируса која изазива нагли пораст и да су практично све ове земље већ доживеле пораст због делта варијанте.

Пошто све ове земље имају релативно високе стопе вакцинације, може се само претпоставити да је нови пораст делимично последица слабљења ефикасности вакцина.

Као што смо истакли, концерт хора у Немачкој који је дозволио присуство само потпуно вакцинисаним или опорављеним људима, забрањујући улаз невакцинисаним, али би могли дати негативан тест, довео је до избијања КОВИД-19 од које су заражене најмање 24 особе.

Прочитајте још:  МАСKЕ, СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА, МЕРЕЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: У овим земљама су се ђаци вратили у школе, а то овако изгледа (ВИДЕО)



Једно место где су случајеви и смртни случајеви од КОВИД-а и даље ниски у поређењу са другим европским земљама је Шведска, која никада није увела строге мере изолације и нема шему пасоша за вакцину или мандат маске.

Помислили бисте да би у томе могла бити поука.

Али очигледно је само постојање „колективног имунитета“ сада „опасна теорија завере“.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




Превод: Васељенска / Извор: Самит Њуз

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *