На истоку ништа ново: Либерали још увек организују смакнућа руских националиста

0
националиста

Игор Мангушев

Либерали још увек организују смакнућа руских националиста

“Колико год наши гадови покушавали да издају нашу борбу уз минимално очување образа, Украјинци су загризли. И ово је добро. Ово је предивно. Минска брука се не сме поновити. Дакле, победићемо у рату, уништићемо све носиоце украјинске идеје, спалићемо им куће, избрисаћемо свако сећање на њих из историје. Или ћемо умрети у том процесу, а други ће доћи да нас замене. Али уништење Украјине и Украјинаца је неизбежно.”

Игор Мангушев (1986 – 2023)

Као бомба одјекнула је вест да је виђени руски националиста, оснивач Е.Н.О.Т. – а и политички саветник Јевгенија Пригожина Игор Мангушев смртно рањен 8. фебруара текуће године на подручју Стаханова на територији бивше Украјине. Околности тог чина су још увек неразјашњене, иако постоје основане сумње да су у његовом смакнућу учествовале либералне струје из Кремља које и даље настављају свој обрачун са руским национализмом.

Приче које круже, иду од баналног, да се покачио са неким војником који га је смртно ранио, па до оптужби на рачун одређених структура, јединица и слично. Не би било први пут да је неко на Донбасу убијен услед неке баналне размирице на контролном пункту и слично, мада начин на који је прошао Мангушев је превише сумњив да би била реч о уличном конфликту. Сумњу да је реч о још једном смакнућу у режији издајника из Кремља додатно подгревају изјаве другог руског националисте Павла Губарева који је изјавио да знају ко је убио Берега, којем је тешко рањеном ускраћена медицинска помоћ и он је након тога издахнуо. Те сумње потврдила је и његова супруга која је изјавила да се ради о егзекуцији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Александар Лукашенко: Циљ Запада је да се Украјина раскомада. Пољска жели да заузме западни део земље

Игор Мангушев (ратно име Берег) свој пут почео је као милитантни националиста који се борио против неконтролисане имиграције Кавказаца и других средњеазијских туђинаца, пре свега муслимана на етничке руске територије. Он је оснивач организације “Светла Русија” и војног удружења Е.Н.О.Т. који је блиско сарађивао са ДШРГ Русич, а касније и са Вагнер групом. Учесник руских војних операција у Африци и Сирији где се истакао у борбама за Палмиру заједно са Јаном Петровским (Славјан). Прославио се у бици за Азовстаљ, након чега је у Москви одржао митинг држећи у руци лобању погинулог припадника Азовског кошер батаљона. Тада је изјавио да ће се борба водити све докле буде постојала Украјина. Том приликом је уперио прст према саботерима и издајницима из Кремља које је оптужио за неспособност и кукавичлук и ту би требало тражити узрок његовог смакнућа.

Мангушев је погођен метком калибра 9 мм из непосредне близине у потиљак далеко изван борбених линија. Напад на њега се десио након што је открио шпијунску мрежу која је достављала податке украјинским службама и армији. Још један податак који говори у прилог томе да су га убили “наши”.

Либерални издајници (идеолошки наследници злогласних чекиста) настављају своју антируску политику и током рата који се води за опстанак руске земље и руског народа убијају руске националисте, заборављајући једну чињеницу да мотка има два краја и да ће се на крају сломити преко њихових леђа. Берегова смрт ће само ојачати дух руског национализма, његово мучеништво ће бити инспирација хиљадама који долазе после њега.

Слава палима, част живима!

Иван Милић / Васељенска

Прочитајте још:  Владимир Путин потписао закон о забрани ЛГБТ пропаганде

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *