Долази меки тоталитаризам.

Молити се са својом децом, доживети Адвент, прави Божић, ходочашће у Гвадалупе или имати добру и велику библиотеку и време за породично читање је револуционарни чин. Чак их и научи како да кувају гулаш или да једу кашу. Као што Џон Дрехер каже у својој најновијој незаменљивој књизи Живети без лажи, „свака врста колективног чина који живо повезује заједницу са њеном светом и секуларном историјом је чин пркоса етосу који каже да прошлост није важна .

Прочитајте још:  Обичан Европљанин је уморан од Украјине и жели мир
Меки тоталитаризам који нас прогања, који већ плете своје мреже и хвата младе, жели да избрише наше културно и историјско памћење. Жели да руши корене и традиције, посебно оне везане за веру, породицу и завичај.

Дрехер каже да је импресивно како млађе генерације игноришу ствари из недавне прошлости и да их то тера да готово пригрле овај нови тоталитаризам који иде великим корацима да се инсталира у нашој дневној соби.

Прочитајте још:  Наметање западних вредности: у Белорусији ће уклонити латиницу са знакова на путевима и улицама!
Тоталитаризам користећи диктатуру језика, мисли, политичке коректности, засноване на лажима и пропаганди, и брисањем из сећања онога што их не занима. И није параноја, само погледајте како се историја изнова измишља, како се њоме манипулише, како се покушава избрисати традиције измишљањем нових, како се нападају неистомишљеници, како се хвале они који критикују мимо политичке коректности тако што им се „смеју“ .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Традиционалне јаслице замењују снежни пејзажи и призори клизања деце по леду, одбацују се божићне честитке и препоручује се употреба речи „Срећни празници“ под изговором да се не вређају неверници, критикује се херојска историја Шпаније, нпр. евангелизације Америке, и захтева да се за то тражи опроштај. И тако, мало по мало, потискујемо све што је породица, завичај и вера.

Прочитајте још:  У ДИСАЊЕ СИ МОЈЕ УПЕВАНА – БРАЧНА ЉУБАВ И ЈЕДНА ПРЕСУДА
Млади одрастају не знајући, не знајући истину, јер им нико не говори. А наша је дужност да о томе пишемо, да причамо, да образујемо нашу децу, да их натерамо да читају класичну литературу, историју, да упознају свету историју. Ово је први корак ка активном отпору, за који се бојим да ће морати да се направи пре него касније, како објашњава Дрехер.

Леонор Тамајо/ИФН.ЊУЗ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *