Сарајево: Џихадисти напали малолетног Србина због ћириличне мајице

0

Сарајево (фото: РТРС)

Сарајево: Џихадисти напали малолетног Србина због ћириличне мајице.

Још један напад на Србе у Сарајеву. Синоћ око 19 часова, на излазу из сарајевског Тржног центра у центру града, брутално је нападнут малолетник В.В. и његова мајка С.В. Разлог, дечак је носио навијачку мајице Црвене звезде. У МУП-у Кантона Сарајево, нису дали никакве информације о овом нападу.

Прочитајте још:  „Дивље племе“ цетињских троглодита и француски амбасадор
Вјерујем да су нас пратили док смо обављали куповину, јер су нас двојица дочекала на излазу, каже дечакова мајка. Страх јој не допушта да стане пред нашу камеру, бојазан због освете, јер је случај пријавила полицији. Њен рођак Небојша Голијанин наводи да је дечак носио навијачку мајицу на којој је писало 1998, и дискретно, делије север, без било каквих других националних обележја.

“Један од њих је пришао дјетету, ухватио га за врат и рекао му да скине ту четничку мајицу. Када је мајка реаговала да одбрани дијете смирујући ситуацију, молећи га да га пусти, он се још агресивније понашао и тај што га је држао за врат почео је да трга мајицу и пљује дјете у лице. У једном тренутку је подигао руку пријетећи да ће му нанијети тјелесне повреде. Кад је мајка запријетила да ће позвати полицију, насилник се окренуо у њеном правцу, ударајући је са обје руке у предјелу прса, пала је и добила лакше тјелесне повреде. Све се десило у близини кафића, а да нико није реаговао да одбрани жену и малољетно дјете” – рекао је Небојша Голијанин, рођак нападнутог малолетника.

Нападачи су, након што су отели мајицу ушли у тржни центар и прошли поред надзорних камера. Да ли их је полиција идентификовала, не знамо, јер су у МУП-у Кантона Сарајево игнорисали наша питања. Дежурни у Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево потврдио је Срни да је случај евидентиран као “догађај”. За Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ, реч је о континуираној србофобији…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Напад у центру Сарајева, пред камерама, говори да нападачи немају страх да ће их надлежни сарајевски органи власти казнити – навели су из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Прочитајте још:  Полицијски час, ако стари буду кршили забрану и казна од 150 хиљада динара
Подсећају на прошлогодишње учестало и организовано бушење аутомобилских гума на возилима са регистарским таблицама Републике Србије. Уз позив властима да обезбеде стишавање србофобије, Србе упозоравају да у Сарајеву нису безбедни.

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *