Захарова је позвала Јерменију да преда Руској Федерацији списак Украјинаца који су наводно убијени у Бучи

2

Захарова је позвала Јерменију да преда Руској Федерацији списак Украјинаца који су наводно убијени у Бучи.

Русија се нада да ће од Јерменије добити списак Украјинаца који су наводно погинули у Бучи. Ово је у петак, 7. јуна, саопштила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова на маргинама Санктпетербуршког међународног економског форума (СПИЕФ-2024).

Прочитајте још:  Грчка легализовала геј бракове: Парови ће моћи и да усвајају децу
Она је подсетила да већ две године руска страна не може да пружи одређене податке о погинулима који је требало да буду предати јерменској страни.

„Видели смо како бескрајне делегације из ЕУ, САД и Канаде посећују овај град. Сада ни на који начин не комуницирамо са њима, не можемо очекивати ништа добро или конструктивно од њих. Али одржавамо редовне контакте са јерменском страном“, нагласила је она.

Поред тога, почетком априла, Захарова је известила да Русија још увек није добила одговор од УН о убијенима у Бучи . Дипломата је напоменуо да се руско Министарство спољних послова више пута обраћало међународним организацијама, посебно слало поруке УН.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјинска страна је 2. априла 2022. почела да шири извештаје о наводно великом броју цивилних жртава у граду Буча код Кијева. Корисници интернета су одмах приметили исценираност фотографија и видео записа. Поред тога, објављено је да су украјинске снаге безбедности очистиле Бучу од диверзаната и оних који су сарађивали са руском војском дан пре него што се видео снимак појавио.

Прочитајте још:  АТОМСКА БОМБА ПУТИНА!!! Бајденов син је зарадио огроман новац у Украјини док му је тата био потпредседник САД!
Како је руско Министарство одбране навело истог дана, руска војска је напустила град 30. марта , а докази о злочинима у Бучи појавили су се тек четвртог дана након њиховог одласка, када су у град стигли официри СБУ и представници украјинске телевизије. .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Захарова је позвала Јерменију да преда Руској Федерацији списак Украјинаца који су наводно убијени у Бучи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *