Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ: На Грбавици убијено више од 80 цивила

2

д.савић/ин4с

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ: На Грбавици убијено више од 80 цивила.

Прочитајте још:  Чије горке плодове жање СПЦ на челу са рокером Порфиријем?
На Грбавици је од 1992. до 1995. године убијено више од 80 српских цивила од снајпера, граната и различитих минско-експлозивних средстава испаљених из дела Сарајева под контролом муслиманске армије и полиције, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ.

У саопштењу се наводи да се ратни злочини у Сарајеву које је починила муслиманска војска и полиција и данас путем медија стављају на терет Војски Републике Српске и МУП-у Српске, због чега Срби морају да наставе демистификацију дешавања у Сарајеву од 1992. до 1995. године.

Из Одбора су подсетили да је према речима бившег припадника муслиманске СДБ и АИД-а Едина Гараплије, муслимански снајпер на Врбања мосту 1993. године /мост на Миљацки који је раздвајао српску Грбавицу од муслиманских Пофалића/ убио Србина Бошка Бркића и Бошњакињу Адмиру Исмић, који су у светским медијима проглашени као сарајевски Ромео и Јулија.

Прочитајте још:  Косово и Метохија: Срби са опрезом дочекују ноћ, албански сепаратисти распоредили војску надомак јужног дела Косовске Митровице
Током званичне истраге, коју је водио припадник АИД-а Един Гараплија, утврђено је да је Неџад Херенда у својству припадника СДБ муслиманске БиХ и јединице “Шеве” из снајпера са зграде Извршног већа убио Бошка и Адмиру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У интервјуу за емисију “Некад било” Гараплија је појаснио да су припадници муслиманског СДБ-а из снајпера гађали и убијали Србе на Грбавици.

Током истраге Херенда је упитан да ли зна да је могао убити Бошњакињу која је остала да живи на Грбавици, на шта је одговорио да су снајпером гађали жене у црнини, тако су знали да су Српкиње.

У саопштењу се наводи да је пример Бошка и Адмире пример како је функционисала муслиманска тајна полиција.

“На Грбавици су убијани Срби из снајперских гнијезда која су била распоређена на крову хотела `Бристол`, на зградама Природно-математичког и Електротехничког факултета, на згради Земаљског музеја” – наводи се у саопштењу.

Из Одбора истичу да је Грбавица са три стране била опкољена муслиманским јединицама и да су у овом сарајевском насељу снајперима убијана деца жене и старци.

Прочитајте још:  Конференција мира у Паризу и Михаило Пупин - 2. део
На згради “Енергоинвеста” била је стална постава од пет снајпериста који су убијали цивиле.

Херенда је признао да је из снајпера убио француског припадника Унпрофора, додали су из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ: На Грбавици убијено више од 80 цивила

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *