Рецепт за младе домаћице: Ситни колачи у облику троуглића, две врсте за 15 минута (ВИДЕО)

0

Printscreen youtube/domaćirecepti

Брзо и једноставно припремите ове колачиће уз остале колачиће за ваше славље или празник. Симпатичног облика, а уколико немате калуп лако обликујте у ваљак или на дасци за сечење меса у троугао рукама. Рецепт је одличан и за младе домаћице, почетнике у кувању.

Састојци за први колач:

300 г млевеног кекса
125 г маслаца
100 г шећера у праху
150 г желе бомбона
100 мл сока од поморанџе

Састојци за други колач:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

3 жуманца
50 г шећера
100 г маслаца
130 г чоколаде
50 г млевених ораха
150 г млевеног и 50 г ломљеног кекса

УKУСНО ПРЕЂЕЛО ЗА СВЕЧАНУ ТРПЕЗУ: Слана бајадера за коју вам не треба ни шпорет ни рерна, а спремна је за 15 минута (ВИДЕО)

Припрема:

Улупати пенасто маслац са шећером па додати кекс и опет мало умутити. Доливати сок и руком месити. Може да се деси да вам затреба још мало сока у случају да је кекс сувљи.

Овај колач може бити и посан уколико користите посни кекс а у желе бомбонама се налази средство за желатинирање под називом агар агар ( пише на декларацији )

Kада је смеса направљена, ни прегуста ни ретка додати исецкане желе бомбоне па опет руком мало измесити и ставити у калуп за троуглиће обложен стреч волијом. Ако немате калуп правите ваљак или троуглице на дасци или тацни обликујући руком.




Оставити да одстоји.

За друге троуглиће улупати само жицом жуманца са шећером па додати масцлац и чоколаду и ставити на пару да се све отопи и сједини. Неких 10 минута. Kада се све отопило и од топлоте жуманца пастеризовала склонити са ватре па додати кекс и орахе и све измешати.

Прочитајте још:  ПОСНИ ЂУВЕЧ: За све оне који посте среду и петак, ово јело је тако добро, да га можете јести и осталим данима

Опет обложити калуп за троуглиће фолијом па истрести целу смесу и утиснути руком. Ако немате калуп сачекајте да се прохлади само мало па руком обликујте ваљак или троуглове па оставите да се стегне.

Оба колача додатно ћемо стегнути држећи их у фрижидеру неколико сати. На крају само окренути из калупа или ако правите без њега исећи и послужити.

Прочитајте још:



Домаћи рецепти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *