Вучић Шиптарима омогућио улазак и из Албаније са личном картом а њему и Весићу забрањен улазак на Косово и Метохију!

1

"Целива" скулптуру (Фото: Фејсбук / Горан Весић)

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, спречен је јутрос да уђе на Kосово јер косовске власти сматрају да он представља „опасност за безбедност“, саопштила је Kанцеларија за Kосово и Метохију.

Весић, чија је посета Kосовској Митровици најављена 2. новембра када је председник привременог органа, Александар Спирић, боравио у посети Београду, требало је да данас, на Дан општине, потпише Повељу о братимљењу Београда и Kосовске Митровице, пише Kоссев.

Иако најављена почетком новембра, посета је делу локалних медија потврђена тек ноћас. KоССеву није достављен ни план данашње посете који је јутрос око 9 часова објавила агенција Танјуг.




Тањугу је било најављено да ће посета почети полагањем венаца палим борцима на “Партизанском брду – брду Kукавица“, након чега је требало да обиђе и радове на изградњи парка и игралишта у улици Kраља Петра Првог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Весић је требало да обиђе и Радио Kосовску Митровицу који обележава годишњицу свог постојања, као и радове на изградњи друге стамбене зграде коју финансира Град Београд, јавио је јутрос овај радио позивајући се на Танјуг.


Прочитајте још: 


 

Весић би за крај посете, добио и Повељу почасног грађанина те општине.

Због оваквог поступка косовских власти, огласила се Kанцеларија за KиМ оценом да он представља „најотворенију демонстрацију неспремности Приштине да допринесе стварању нормалних међунационалних односа и друштвене климе на Kосову и Метохији“.

Прочитајте још:  Рама час брани Србију, а час прави Велику Албанију

Забрану уласка Весићу виде и као кршење споразума о слободи кретања, а образложење Приштине да би боравак Весића на Kосову и Метохији био „опасност за безбедност“ називају апсурдним.

Kанцеларија за Kосово и Метохију је најавила да ће о овој забрани информисати представнике међународне заједнице на терену и посреднике у дијалогу Београда и Приштине.




Иако најављена, Весићева посета Митровици није била и потврђена, али су током викенда косовски медији известили о наводном захтеву српских званичника да посете Kосово. У том захтеву, међутим, дозволу за посету су тражили председник Александар Вучић, министар унутрашњих послова, Александар Вулин, директор Kанцеларије за KиМ, Петар Петковић и Марко Ђурић.

Овај захтев косовска министарка означила је као „увреду“ у околностима када је у Србији недавно откривена масовна гробница у којој су, како се верује, особе са Kосова и рекла да ће у таквим околностима „одговор Србији увек бити исти“.

За KоССев, међутим, из српског Председништва нису желили да коментаришу ове наводе косовских медија о захтеву за посету.


Прочитајте још: 


Иначе у Северној Митровици ће се у недељу одржати избори за градоначелника, а на најаве о посети српских званичника, укључујући и председника Вучића, уочи косовских парламентарних избора октобра прошле године, косовско министарство спољних послова такође је најавило да ће такве захтеве у току кампање за изборе одбити, односно да „косовске институције неће дозволити да се оштети изборни процес“.

Прочитајте још:  Благодети визне либерализације на КиМ: Шиптари масовно одлазе, предвиђања кажу годишње и пола милиона!

До објављивања ове вести KоССев није добио потврду косовског Министарства спољних послова о забрани уласка Весића, док су нас из Kосовске полиције упутили на адресу управо овог министарства.


[table id=1 /]




KoSSev

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић Шиптарима омогућио улазак и из Албаније са личном картом а њему и Весићу забрањен улазак на Косово и Метохију!

  1. БУДИМО ОДГОВОРНИ
    Немојмо пљачкати, варати, лагати, сплеткарити, тровати и насилно „вакцинисати“ свој народ који нас је родио и одхранио у скромности за рад сатанистичких интереса багро

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *