Заев дао право Бугарима да македонски језик сматрају – бугарским

3

АМЕРИЧКИ премијер у Скопљу Зоран Заев рекао је да је у Македонији већ уклоњено више од 20 табли на којима је писало „бугарски фашистички окупатор“.

У интервјуу бугарској агенцији БГЕС нагласио је да Бугари нису фашисти, већ „наши пријатељи“.

Да би – колико год је могуће – опрао бугарску окупацију Македоније, Заев је лансирао и тврдњу да су Бугари током Другог светског рата „у почетку били администратори, али су се потом придружили антифашистичком фронту“.

Дакле: само „администратори“. Фини људи, браћа и пријатељи.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да све буде још жалосније и смешније, додао је да су бугарска и македонска војска заједно ослободиле Криву Паланку, Куманово и Скопље.

Ето, тако: бугарска и македонска војска! Лагање иза НАТО-ограде!

Бескрупулозни скопски Амер-вазал све повезује овако:

БОРИСОВ ГА НАСАМАРИО: Бугари возили Вучића преко Сливнице! Сликао се поред највећег пораза српске војске! (ВИДЕО)

„У том тренутку, у почетку, постојала је администрација. Тада је Бугарска устала заједно са антифашизмом, борила се за слободу, демократију и неспорно је део антифашистичког фронта. Бугарска и македонска војска ослободиле су територије – Криву Паланку, Кумановски цео регион, Скопље. И то је леп део наше историје“.

Бугарска окупациона „администрација“ држала је Македонију од априла 1941-ве до септембра 1944-те.

„Антифашизам“ се међу Бугарима пробудио када је Црвена армија почела да улази на бугарску територију. Тада се у Софији догодио пуч и она је променила страну објавивши рат Немачкој.




После рата је Бугарска као агресор била дужна да Југославији плати 25 милиона долара војне одштете, али је 1947. Тито, за кога бугарска министарка Екатерина Захариева тврди да је био мрачни диктатор, опростио Бугарима репарације.

Прочитајте још:  Режим Санду: Да ли Молдавији треба диригент?

Прочитајте још: 

Злочини бугарског окупатора у Сурдулици 1915-1918

Бугарски експерт: Софија признала македонски језик, настао на српској писаћој машини

Први дебакл идеје о Југославији (Српско-бугарско „Југословенско царство“)


Заев је у истом интервјуу рекао и да су политичари из бивше Југославије држали Бугаре и Македонце раздвојеним.

„Дужност је свих грађана, а највише свих нас политичара, да приближимо своје народе, јер су их дуги низ година држали раздвојеним различите власти, посебно у време бивше Југославије. Али, морамо бити заједно, јер смо први суседи. Знате, ја сам из Струмице. Људи из Петрича и Струмице говоре истим језиком, толико смо блиски. Да ли је то македонски или бугарски?“

После овог формалног питања које Бугарима даје право да македонски сматрају бугарским, Заев је још једном изговорио:

„Југославија нас је поделила“.




[table id=1 /]


Факти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Заев дао право Бугарима да македонски језик сматрају – бугарским

  1. ЗАЕВ, МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНЦИМА, А НЕ БУГАРИМА! ПРЕМИЈЕРУ ЗАЕВ БУДИ МАКЕДОНСКИ ЧОВЕК ДО КРАЈА!

    Зоран Заев не познаје македонску историју или се додворава Бугарима, а не зна да ће с њим да обришу патос и ће га откаче након што добију оно што мисле да ће добити. Он не зна да су Бугари априла 1941. године окупирали Македонију уз помоћ фашиста Немаца, а нi су били њени администратори. Устанак је подигнут 11. октобра 1941. на челу са Колишевским. Након капитулације фашистичке Бугарске септембра 1943. године, на основу договора Димитрова и Тити, део бугарске војске почео је да се бори против Немаца у сарадњи са НОВЈ, како би избегли плаћења ратне оштете. Што се тиче македонског језика, он се разликује у многоме од бугарског и најфонетичнији је од свих словенских језика. Ово су историјске факти, а ти можеш да измишљаш свашта, како би се додворио Бугарима, то ће коштати и тебе и Македонију. Вук (Бугарин) длаку мења, ћуд не. Остави се да браниш Бугаре, оцрнићеш и себе и своју државу, а Бугари неће се променити, њихова жеља је да бугаризују тебе и твоју земљу. Заступај интерес Македоније и њену историју, она је само њена, а не и заједничка са Бугарском..Премијеру Заев запамти сви који се шлихтали са бугарима кроз историју пукли су или су нестали са свих сцена, што теби не желим да се деси, али зато мора да промениш односе . Уколико наставиш са шлихтањем са Бугарима прочићеш као Методије Шаторов Шарло , у новије време, изгубићеш се и заборавиће ти се име и презиме. Наставиш ли са продајом македонских интереса Бугарима замериће ти: најпре Гоце Делчев, Никола Карев, Питу Гули, Јане Сандански, који се борио против Бугара на Пирин планини, Даме Грујев, затим у новије време Лазар Колишевски, Лазар Мојсов, Киро Глигоров, Никола Минчев, Блаже Конески, гг Доситеј, а надаље сви живи грађани и грађанке, а касније и сва, на срећу, рођена деца. Ти само се везуј са Бугарима, као што је радио Шаторов, чекао Бугари да ослободе Македонију, те је устанак каснио до 11. октобра 1941. године. Онда су сменили Шаторова и дошао је Колишевски и Михајло Апостолски, покренули устанак слобода и ново рођење Македоније се десило 1944. године. Ти Зоране мислиш да си паметнији од наведених имена познати историји Македоније, ниси и немој да чиниш грешке јер и они нису их правили, а Бугари остају Бугари. Ваљда ниси слепац па да те Бугари воде у ЕУ, они то не могу и неће једино хоће да ти узму државу, земљу и народ. То неће проћи, македонски народ свашта је преживео кроз историју и више неће. Пре ће се отарасити твојим будалаштинама, а не да буде бугарски послушник, опекао се кроз историју. Опамети се господине премијеру са именом и ликом Зорана Заева.

  2. КОЈЕ ЛАЖИ ЗАЕВА!

    Зоран Заев не познаје македонску историју или се додворава Бугарима, а не зна да ће с њим да обришу патос и ће га откаче након што добију оно што мисле да ће добити. Он не зна да су Бугари априла 1941. године окупирали Македонију уз помоћ фашиста Немаца, а нi су били њени администратори. Устанак је подигнут 11. октобра 1941. на челу са Колишевским. Након капитулације фашистичке Бугарске септембра 1943. године, на основу договора Димитрова и Тити, део бугарске војске почео је да се бори против Немаца у сарадњи са НОВЈ, како би избегли плаћења ратне оштете. Што се тиче македонског језика, он се разликује у многоме од бугарског и најфонетичнији је од свих словенских језика.

  3. ЗАЕВ, МАКЕДОНИЈА МАКЕДОНЦИМА, А НЕ БУГАРИМА!

    Господине Заев, како те није срамота да прикриваш да је Бугарска била окупатор територије Македоније од 1941. до 1943. године. Тачно је, да након капитулације фашистичке Бугарске, на основу договора Тита и Димитрова, бугарска армија је учествовала у ослобађању Македоније од фашистичке Немачке на страни партизана и југословенске војске вођена Титом и Колишевском. Ово су историјске факти, а ти можеш да измишљаш свашта, како би се додворио Бугарима, то ће коштати и тебе и Македонију. Вук (Бугарин) длаку мења, ћуд не. Остави се да браниш Бугаре, оцрнићеш и себе и своју државу, а Бугари неће се променити, њихова жеља је да бугаризују тебе и твоју земљу. Заступај интерес Македоније и њену историју, она је само њена, а не и заједничка са Бугарском..Премијеру Заев запамти сви који се шлихтали са бугарима кроз историју пукли су или су нестали са свих сцена, што теби не желим да се деси, али зато мора да промениш односе . Уколико наставиш са шлихтањем са Бугарима прочићеш као Методије Шаторов Шарло , у новије време, изгубићеш се и заборавиће ти се име и презиме. Наставиш ли са продајом македонских интереса Бугарима замериће ти: најпре Гоце Делчев, Никола Карев, Питу Гули, Јане Сандански, који се борио против Бугара на Пирин планини, Даме Грујев, затим у новије време Лазар Колишевски, Лазар Мојсов, Киро Глигоров, Никола Минчев, Блаже Конески, гг Доситеј, а надаље сви живи грађани и грађанке, а касније и сва, на срећу, рођена деца. Ти само се везуј са Бугарима, као што је радио Шаторов, чекао Бугари да ослободе Македонију, те је устанак каснио до 11. октобра 1941. године. Онда су сменили Шаторова и дошао је Колишевски и Михајло Апостолски, покренули устанак слобода и ново рођење Македоније се десило 1944. године. Ти Зоране мислиш да си паметнији од наведених имена познати историји Македоније, ниси и немој да чиниш грешке јер и они нису их правили, а Бугари остају Бугари. Ваљда ниси слепац па да те Бугари воде у ЕУ, они то не могу и неће једино хоће да ти узму државу, земљу и народ. То неће проћи, македонски народ свашта је преживео кроз историју и више неће. Пре ће се отарасити твојим будалаштинама, а не да буде бугарски послушник, опекао се кроз историју. Опамети се господине премијеру са именом и ликом Зорана Заева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *