Азербејџанци напали Нагорно-Карабах, уведено ратно стање

0

Фото : Минобороны Азербайджана

Војска Азербејџана напала је територију Нагорно-Карабаха, а председник те непризнате републике Араик Харутјуњан увео је ратно стање.

Оружане снаге Азербејџана ушле су у зону одговорности руског мировног контингента на територији Нагорно-Карабаха и поставиле осматрачницу, саопштило је Министарство одбране Русије.

Поред тога, од 24. до 25. марта, Оружане снаге Азербејџана су извршиле четири удара беспилотним летелицама тип Барјактар на јединице Нагорно-Карабаха у близини насеља Фурух.

Председник Републике Нагорно-Карабах Араик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода због увођења ратног стања, наведено је на Телеграм каналу званичног информативног центра НКР.

„Председник Републике Нагорно-Карабах Арајик Харутјуњан потписао је указ о привременом ограничавању права и слобода у условима ратног стања проглашеног на територији Републике Арцах (Нагорно-Карабах)“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Амбасада Русије: Изјаве из Сарајева о плану А и плану Б – наратив Запада

Према уредби, ограничено је право на слободу окупљања, а забрањени су и штрајкови.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Поред тога, обуставља се рад организација које се баве пропагандом или другим активностима усмереним против одбрамбених способности и безбедности Републике Арцах“, наведено је у саопштењу.

За примену привремених ограничења права и слобода утврђених том уредбом надлежни су Министарство унутрашњих послова и Служба националне безбедности Нагорно-Карабаха.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да Москва предузима мере за деескалацију у Нагорно-Карабаху.

Заменик портпарола Стејт Департмента Џалина Портер изјавила је да су Сједињене Државе дубоко забринуте због кретања азерских трупа.

„Покрети трупа и друге ескалационе мере су неодговорне и стварају непотребне провокације. Јерменија и Азербејџан би морали да користе канале директне комуникације за моменталну деескалацију“, додала је она.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *