Путин на Црвеном тргу: Правовремена и неопходна акција

0
путин

Владимир Путин

Руски председник Владимир Путин рекао је да је “специјална операција у Украјини била правовремена и неопходна акција”, оптужујући Запад да је планирао инвазију Русије, укључујући и Крим.

Владимир Путин је, у говору на Црвеном тргу поводом Дана победе, рекао да Запад није желео да слуша Русију, већ је представљао претњу на руским границама.

“Видели смо како се шири војна инфраструктура, стотине страних саветника, редовне испоруке најсавременијег наоружања из земаља НАТО-а. Опасност је расла из дана у дан. Русија је пружила отпор агресији као упозорење – то је била изнуђена, благовремена и једина исправна одлука, одлука суверене, јаке и самосталне земље”, рекао је Путин.

Пренос параде поводом Дана победе у Русији-Уживо (видео)

Руски председник је рекао и да је Москва, прошлог децембра, предложила закључивање споразума о безбедносним гаранцијама, укључивање у искрен дијалог у потрази за разумним компромисним решењима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Узалуд”, рекао је Путин, наводећи да чланице НАТО-а нису желеле да саслушају Русије, већ су “планирале инвазију наших историјских територија, укључујући Крим”.

“У Кијеву, навајввиљивали су могућу набавку нуклеарног наоружања, НАТО је преузимао војну контролу над територијама надиомак наших. На тај начин, систематски је створена непорихватљива претња… Све је указивало на наизбежност сукоба са неонацистима, потпомогнутим Америком и њеним мањим партнерима”, рекао је руски председник.

Руски председник је, такође, оптужио непријатеље да користе терористе за борбу против Русије, као и да су “верском и међународном мржњом покушали да сломе Русију и ослабе је изнутра”.

Дан победе у Москви

Дан победе у Москви

“Нису успели”, рекао је руски председник, наводећи да се ратници различитих националности боре заједно “као браћа”.

Прочитајте још:  СПАЉЕНО НЕПРИЈАТЕЉСКО НАОРУЖАЊЕ Украјинци претрпели губитке на фронту (ВИДЕО)

“То је снага Русије. Непобедива снага наше мултиетничке нације”, рекао је Путин.

Путин је говор почео честитајући снагама које су пре 77 година однеле победу у Другом светском рату.

“И данас је исто. Борите се за наш народ у Донбасу и безбедност отаџбине. Дан победе је у нашим срцима и нема породице у Русији која није била погођена великим отаџбинским ратом. Ми смо поносна генерација победника”, рекао је Путин.

“За Русију, за победу”, рекао је руски председник.

Након Путиновог говора, у Москви је одржана и војна парада на којој је учествовало 11.000 војника. Ваздухопловни део овог спектакла отказан је због лошег времена.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *