Роскомнадзор најавио могућност блокирања позива у инстант месинџерима

0

(фото:РТ)

Роскомнадзор најавио могућност блокирања позива у инстант месинџерима.

Прочитајте још:  Нисмо још спровели такве експерименте на људима: Руски вирусолог признао зашто се заразио Жиринковски који је 8 пута вакцинисан
Роскомнадзор може да блокира позиве у инстант месинџерима како би заштитио Русе од превараната, али ово је тешка мера, рекао је шеф одељења Андреј Липов на маргинама форума Спектр-2024.

„Знамо како да ограничимо позиве путем инстант месинџера, али позиви неће бити тешка опција, што је једна од мера“, рекао је он, говорећи о методама борбе против превара.

Према речима Липова, тренутно се разговара о стварању сета захтева за стране услуге у погледу пропуштених позива. Тако се предлаже да се обавежу инстант месинџери да кориснику пруже могућност да ограничи пријем позива, на пример, из иностранства или са непознатих бројева.

РКН ће, са своје стране, моћи да уведе привремене забране свих позива путем одређене платформе док се ови услови не испуне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  БОМБА НА АМЕРИЧКЕ ОКУПАТОРЕ! Експлозивна направа разнела конвој у Ираку! (ВИДЕО)
Релативно говорећи, све док се не повинујете, неће моћи да се јаве преко вас, то је посебна уредба о којој ће се сада даље расправљати на маргинама форума .
У јуну је одељење предложило забрану гласовних позива путем инстант месинџера који не верификује бројеве. Напоменули су да је за нападаче постало исплативо да користе такве услуге, јер се приликом креирања налога не проверава тачност информација о његовом власнику. Тако би увођење оваквог ограничења заштитило грађане од превараната и телефонских терориста.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=plRV1z6tsNg&t=3s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *