ХРИСТОС ВАСКРСЕ: Срећан Васкрс жели вам редакција Васељенске

2

“Човече, има ли краја твоме безумљу? Има ли дна твоме паду?”

Пита се Ава Јустин у својој беседи на Велики Петак пре скоро читавог једног века.

На Велики Петак, најстрашнији и најтужнији дан хришћана, дан када су људи распели Бога из чисте обести, љубоморе, гордости, мржње и незнања.

Данас на дан Његовог Васкрсења, док верни народи у чистој детињој радости прослављају овај празник, и туга се кроз нас провлачи. Туга јер наследници оних који распеше Христа пре две хиљаде година, незадовољни што живог Бога не могу убити, опет га распињу. Потапајући Његове цркве, рушећи Његове храмове, понижавајући Његове следбенике, хулећи на најсветије празнике у част Његову. У страсну седмицу, посвећену тиховању, кајању, исповедању грехова, наша властодржачка сила гурнула је несвесни народ у још већи грех.

Уместо да са хришћанском тугом и искреним покајањем дочекују Васкрс својих душа, народ су на највеће празнике извели да бирају овоземаљску власт, на веће безбожничко, да се обрачунавају са лоповима, лупежима, да се свађају међусобно. Обични народ уместо у цркви или у свом дому, уместо у мислима са Господом Исусом Христом, он се бори за лупеже и свађа са братом по вери, по нацији, по имену. Ради чега? Ради човека! Ради свих оних за које не постоји ништа свето када могу да заваде Србе, да неслогу продубе, ради оних који не штеде Србе ни у највеће празнике, већ напротив намерно тада навлаче све већи гнев Божији на нас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И опет ми са надом Васкрс дочекујемо, са стрепњом или и са надом да ће Срби доћи себи, да ће васкрснути душе србске, и прогледати, и схватити да од људи нема вајде и да је спас у покајању, и молитви Богу свемогућем! “Благо човеку који не иде на веће безбожничко, и на путу грешничком не стоји, и у друштву неваљалих људи не седи. Него је заволео закон Господњи, и о закону Његовом мисли дан и ноћ. Он је као дрво усађено крај извора вода, које род свој доноси у своје време, и коме лист не вене, шта год ради, у свему напредује.

Прочитајте још:  Пророчанства се испуњавају – Еуфрат пресушује (видео)

Нису такви безбожници, нису такви, него су као прах који разноси ветар са лица земље. Зато се неће безбожници одржати на суду, ни грешници на већу праведничком. Јер Господ зна пут праведнички, а пут безбожнички пропашће” (Давидови Псалми) Дај Боже да овај Васкрс буде и Васкрс србског народа, да се народ у недаћама сложи и обожи.

Христос Васкрсе на радост свих нас који славимо Име његово!

Срећан и Богом благословен празник жели Вам уредништво Васељенске ТВ

Весна Веизовић

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ХРИСТОС ВАСКРСЕ: Срећан Васкрс жели вам редакција Васељенске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *