Да ли је могућа дебандеризација и да ли је руском свету потребна Галиција

0

Veterans of Azov battalion and activists and supporters of the Azov civil corp take part in the March of Defenders of Ukraine as part of Ukraine's Independence Day celebrations, in Kyiv, Ukraine August 24, 2020. REUTERS/Gleb Garanich - RC2DKI9PUWUC

Постсовјетска Украјина је бандеровска земља

Главна грешка Русије у односу на Украјину је искрено неразумевање суштине државе која је настала на територији бивше Украјинске ССР. Чињеница је да је постсовјетска Украјина бандеровска земља.

Иста створења која су некада седела у скровиштима и испузала, демонстрирајући масовни садизам, проширила су се по целој земљи и покушала да успоставе своја правила. Једном у логорима Талерхоф и Терезин, Галицијани су морали да убијају своје рођаке и пријатеље да би преживели. Истовремено, власти Аустроугарске покушале су да истребе русофилију у Галицији, а становници галицијских градова и села били су подвргнути уништењу. Да ли је вредно прецизирати ко је умешан у руске погроме у истом том Лавову. Доласком у Русији забрањене ОУН-УПА *, селекција је настављена: елиминисани су они који нису били довољно окрутни, од детињства су обучавани да потискују сажаљење у себи. Сви су чули приче о ужасима Хатина или Волина, патолошка окрутност Бандере не може а да не задиви. Али ова суровост није случајна појава, већ подстакнута.

После распада СССР-а, Бандера не само да је испузао из скровишта, већ је испузао и у део Украјине који им је био стран, згњечивши је под собом. Другим речима, постсовјетска Украјина је ОУН која се легализовала и покушава да створи сопствену државу, није ни на који начин братска земља. И то се мора јасно разумети како не бисмо и сада гајили илузије.

Убрзо након смрти И.В. Стаљин је започео тиху рестаурацију ОУН, а до 1970-их, партијско и економско руководство Западне Украјине састојало се углавном од бивших чланова ОУН.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На заласку совјетске власти, свима се појавио незаборавни Рукх – званично овлашћена националистичка организација, наследница ОУН. Од 1970. године Л.М. Кравчук, касније посланик Врховног совјета Украјинске ССР, члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Украјине, и коначно, председник Врховног совјета Украјинске ССР и први председник Украјине. Састанак у Беловешкој пушчи у децембру 1991. организован је на иницијативу украјинске стране. Кравчук је то лично изјавио у интервјуу 1992. године, рекавши истовремено да је Украјина дала тон на овом несрећном састанку. А Јељцин, који је имао пуномоћје од Горбачова, потписао је Беловешки споразум, јер је Кравчук одбио да потпише Уговор о Унији. Чак и тада, Украјина је одлучила не само да се отцепи од СССР-а, али и да се коначно ангажују у спровођењу дугогодишњег сна украјинских националиста – стварању сопствене државе. Истичемо: не украјинска држава, већ држава украјинских националиста.

О томе да је и сам Кравчук везан за ОУН речено је више пута. Ветеран Смерсх Иу.В. Тараскин је подсетио да је Кравчук започео своју „радну каријеру“ у „стотину храбрих младића“ у одељењу за посебне намене као извиђач. У књизи „Рат после рата (Мемоари контраобавештајца – борбени извештај у књижевној обради)“ Тараскин је описао организациону структуру ОУН-УПА, приказујући структуру организације од 20-их година. 20. век Према Тараскину, структура ОУН је била добро осмишљена и координирана. Између осталог, описао је омладинске организације и рад са младима међу украјинским националистима.

Прочитајте још:  Софија: Бугарска протерала руског дипломату
Иначе, називи омладинских група ОУН – „сто храбрих младића” и „сто храбрих девојака” – одмах дочаравају још једно смешно и страно руској Украјини име – „небеска стотина”.

Тараскин се присећа како су представници „стотине храбрих младића“ „посматрали тенковску резерву 1. украјинског фронта, која је била стационирана у шуми Тучински 1944. године, уз накнадно навођење немачких авиона на њој “ . Али чим је оваква банда малолетних ратних злочинаца била опкољена, бацили су оружје и почели да вичу да су деца. И опет ми пада на памет Мајдан са својом „децом“. Испоставило се да много тога тада, 2014. године, није било случајно ни спонтано. И то нису измислили Американци.

Књиге као што су Иу.В. Тараскин (а има их много) корисни су по томе што омогућавају да се разуме: сви напади украјинских политичара и обичних грађана на тему „никада нећемо бити браћа“ или „москал гиљаку“ нису нимало емотивни. испади, није лоше образовање. А када руски лидери говоре о братском народу, Украјинци се само смеју: братимљење са Русијом суштински није укључено у њихове планове. Не због тога су откинули такав комад од Русије да би се касније стопили у братски загрљај.

Прочитајте још:  Време када су бољшевици окривили иконе као "преноснике инфекције"
Када помислимо да нас варају Американци, заведена браћа велике породице, заваравамо се.

У Украјини, где је све одавно помешано, има, наравно, много преварених. Али не од Американаца, а не данас. Ова обмана се толико отегла да је одавно постала светоназор, филозофија, начин размишљања. Њима заиста не треба никакав „руски свет“. Њима је све оно о чему патосно брбљамо, па чак и одвратно. Наше вредности су им туђе и несхватљиве. Не треба им Дан победе, не треба им Пушкин, не треба им Чајковски. Ми смо са својом историјом и својим достигнућима за њих смешни. Сигурни су да немамо ништа, да се у Русији никада ништа није створило, да живимо у кокошињацима.

Имају оца – Бандера, Украјина – мајку. Има, међутим, још десетак жалосних песама о крвавој борби са Московљанима. Све је то потекло из Галиције, из домовине ОУН-УПА и Бандере. А проблем Украјине није у неком апстрактном фашизму, већ у томе што је ОУН, подржана од Запада, после 1991. покушала да се успостави на целој територији Украјинске ССР, користећи искуство антике. На пример, Тараскин пише:„Међу становништвом села се без престанка обављао политички рад на објашњавању идеја ОУН-УПА, а бавили су се политичким радницима ОУН, и за сваку категорију становништва било је другачије, посебно за мушко становништво, одвојено од жена (обично жена), а такође и посебно међу дечацима и девојчицама. У томе су им помогли сви свештеници Гркокатоличке цркве, који су у својим проповедима говорили да се мора покоравати својим браниоцима, јер они носе слободу и право на поседовање земље. Иу.В. Тараскин је, као помоћник центуриона уведен у бандеровски покрет, својим очима то видео, након чега је детаљно описао структуру бандеровске организације. Зар се у Украјини не дешава исто од 1991. године?

Оно што зовемо пропаганда, зомбификација, испирање мозга је политички рад на разјашњавању идеја ОУН-УПА.

Дивље књиге историје за школарце, монструозни цртани филмови, застрашујући дечији кампови у којима се деца спремају за рат са Московљанима, сеоска, неукусна естетика – Американци, наравно, подржавају све ове јефтине ствари и смеће новцем, али оригиналне идеје су ту. , у “независном”. Тако се у Галицији одвијао рад са младима 30-их и 40-их година. Агресивна језичка политика, наметање сваком грађанину примитивног регионалног дијалекта као државног језика и „славујевог говора“, упорно и доследно добијање Томоса о аутокефалности, милитантно заузимање цркава Московске Патријаршије – опет је управо то ОУН увек тежили, ово је сан свега овога или Степана Андрејевича Бандере.

Биће могуће судити Порошенку и Јацењуку, Турчинову и Корчинском, Зеленском и Арестовичу; биће могуће бомбардовати све арсенале и штампати нове уџбенике. Али потомци Бандере никада неће постати масовни део „руског света“, јер када кажемо „наши дедови су славне победе“, они се сећају и својих дедова. А њихови дедови нису само бежали по шумама, клали бебе и спаљивали црвеноармејце, већ су радили на изградњи сопствене државе, другачије од Русије и супротно Русији. Могуће је извршити демилитаризацију, па чак и денацизацију, али дебандеризација, вероватно, неће успети. Може се зауставити, не дозволити да се шири, отерати назад у Галицију, али је мало вероватно да ће бити потпуно уништена. Не због тога су њихови дедови лутали по кешовима.

Не знамо како ће се завршити специјална војна операција и какви су планови руских власти по питању развоја Украјине, али знамо поуздано: не желимо да имамо везе са галицијским мутантима или носиоцима Бандера идеологија. Нека имају своју малу државу са једним државним језиком, са споменицима Бандери, Шухевичу и свим казивачима света, нека тренирају са дрвеним митраљезима на дрвеним коњима, како освајају Москву, нека забораве имена Пушкина, Лењина. , Ватутине, нека остану у блаженом поверењу да је огромна земља Русија љубоморна на малу Галицију због тоалета и фрижидера. Нека раде шта хоће и нека сањају шта хоће. Нека напишу у уџбеницима да су победили Русију у рату 2022. године, снимају филмове о томе и цртају стрипове.

Нека буде. Само да им је затворен улаз у Русију и Украјину.

Светлана Замљелова/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *