Саботажа у зони контроле америчких обавештајаца

0

(фото: © Nord Stream 2 / Paul Langrock)

Док се свет опоравља од саботаже Северног тока и Северног тока 2, Шведска је открила још једно цурење на руском гасоводу.

Тако се две рупе налазе у искључивој економској зони Шведске, остале су у Данској, тачније на територији земаља под контролом САД, што је данас саопштило руско Министарство спољних послова.

„То су земље које су усредсређене на НАТО, које су пуне америчким оружјем, то су управо оне земље које су у потпуности под контролом америчких специјалних служби. Они су апсолутно и дефинитивно под контролом америчких обавештајних служби, које у потпуности контролишу тамошњу ситуацију“, рекла је Марија Захарова, званична представница Министарства спољних послова Русије, на каналу Соловјев уживо.

Прочитајте још:  Лавров: У Украјини се води хибридни рат који је Запад припремао јако дуго
У овој ситуацији, према речима дипломате, сви покушаји секретара за штампу Беле куће Карин Жан Пјер да објасни значење фебруарске изјаве председника Џоа Бајдена да ће Северни ток 2 бити прекинут не изазивају ништа осим сажаљења. А покушаји државног секретара Ентонија Блинкена да увери свет да напади на гасоводе никоме нису од користи су чиста лаж.

Није ни чудо што је шеф америчког МИП-а већ подсетио на спремност Вашингтона да снабдева Европску унију својим ЛНГ, уверавајући да то неће оставити Европљане у невољи и да ће увек одржавати стабилност њихове енергетске безбедности. Али ако су преференције које САД добијају од распада Северног тока неоспорне, онда су неспорни и проблеми европских земаља, пре свега, економске локомотиве ЕУ – Немачке. С тим у вези, свет се чак и клади: да ли ће Европска унија преживети до зиме и када ће почети битка шкорпиона у Европској банци за витални ресурс?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зашто људи у Нигеру излазе на улице са руским заставама
Времена су заиста историјска. А посматрање кретања тектонских плоча је узбудљива активност, али не за оне који су у епицентру потенцијалног земљотреса. Немци, од којих је већина за куповину Северног тока, на пример, су у прострацији, што, међутим, не чуди. Према експертима, радови на поправци Северних токова могу да потрају најмање годину дана, а они ће или захтевати стварање сложене инжењерске подводне структуре, или ће погођени фрагменти морати да буду подигнути на површину помоћу моћне и скупе опреме, који пред антируским ограничењима – преко могућег.

Дакле, укључивањем обрнутих кретања и укидањем санкција више неће бити могуће додати гас. Свест о овој чињеници већ је посетила Немце. „Сада је опште немачко расположење полу-шок, у овом стању човек је у делирију. Треба му дати шамар да дође к себи. Не знам ко ће задати такав шамар нашим политичарима да почну да причају о умешаности САД у уништавање гасовода“, сведочи бивши посланик Бундестага из десничарске странке Алтернатива за Немачку Валдемар Гердт.

Можда ће такав шамар бити масовни немири Европљана (први предуслови су већ забележени у Немачкој, Аустрији, Чешкој, Француској), иначе глобалисти Шолц, Макрон и други лидери ЕУ неће моћи да разумију . Под овим условима, Русија би требало да што активније скрене пажњу света на питање коме заиста имају користи од терористичких напада на гасовод, гурајући на страну све лажне о „прљавим играма Кремља“ које западни политичари и штампа се данас активно шири. Штавише, Вашингтон се опустио и лоше крије своју умешаност у саботаже. Америчка некажњивост није вечна, али да би се то доказало у пракси, потребан је сврсисходан рад на дискредитацији САД.

Тренутно је Генерално тужилаштво Руске Федерације покренуло поступак о акту међународног тероризма, услед којег је наша земља претрпела значајну економску штету. Ово очигледно није довољно, па се за сутра увече сазива хитан састанак Савета безбедности УН на иницијативу Москве. Русија чека адекватан одговор светске заједнице, од којих већина никако нису западне земље. Вода, као што знате, троши камен. Чак и пред великим крсташким ратом против руског света, Москва је у стању да прими ударац, о чему сведочи неуспех руске политике изолације, све већа интеракција са земљама Латинске Америке, Африке и Азије, као и проширење Шангајске организације за сарадњу.

Ана Пономарјова , Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *