30 одсто „украјинских избеглица“ је заправо из других земаља

0

Око једне трећине украјинских избеглица које стижу у Француску су заправо економски мигранти из других делова света, углавном Северне Африке и Блиског истока, показало је истраживање листа Ле Фигаро.

Преко 5.000 избеглица је већ стигло у Француску из Украјине, од којих су неки превезени аутобусима из Берлина, а други су стигли железницом и ваздушним путем. „Међутим, многи од оних који долазе званичним каналима и које власти идентификују нису Украјинци, а Ле Фигаро наводи да су чак 30 одсто мигранти других националности“, преноси РеМикс Њуз.

Новине откривају да је 7,5 одсто алжирске националности, док је 3,5 одсто долазака из Обале Слоноваче и Марока. Индијци и држављани Киргистана такође представљају део лажних избеглица, поред миграната из Демократске Републике Конго, Камеруна, Пакистана, Нигерије и Кине, који сви лажно тврде да су Украјинци.

Подстицај економским мигрантима да добију азил у Француској тако што ће се претварати да су Украјинци је јасан с обзиром на то да им се одмах даје општи статус избеглице, гарантован смештај, као и образовна, финансијска и медицинска подршка. Упркос његовом обично чврстом противљењу имиграцији, председнички кандидат Ерик Земур рекао је да би Украјинцима са породичним везама у Француској требало дозволити да уђу. „Постоје људи који су попут нас и људи који ни[су] слични нама“, рекао је популиста за БФМ ТВ. „Сада сви схватају да су арапски или муслимански имигранти превише различити од нас и да их је све теже интегрисати“. Истраживање поново наглашава опортунизам и цинизам економских миграната који ће се одрећи патње правих избеглица да би стигли на запад. Ови бројеви ће сигурно изазвати забринутост међу људима који размишљају о отварању својих домова за украјинске избеглице у западним земљама као што је Уједињено Краљевство.

Прочитајте још:  Украјинци гину за вредности САД и за то не добијају помоћ Вашингтона

Према анкети Опсервера, 9 одсто Британаца би “дефинитивно” позвало избеглицу да остане у њиховој кући, док 20 одсто каже да би то могло. Колико тих људи само театрално исказује врлину и заправо уопште не планира да прими избеглице је вероватно прилично велики број. Током избегличке кризе 2015-16, безброј славних личности у Великој Британији обећао је да ће примити избеглице, али практично нико од њих није то урадио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *