Јуче сте били марксиста, данас сте транссексуалац

0

Јуче сте били марксиста, данас сте транссексуалац.

Данас многи кажу да Русија треба да постане упориште традиционалних конзервативних вредности.

И све нормалне патриоте се слажу са овим.

Али… Поставља се питање: шта су традиционалне вредности за Русију?

Шта треба да „очувамо“ као конзервативне вредности?

Ту настаје забуна. Једном сам био на догађају посвећеном руском идентитету. Тамо је неко представио „руске суперхероје“, а једна од хероина била је унука Бабе Јаге, нашминкана и обучена као Харли Квин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одмах се поставља питање: зашто би руски суперхерој наше деце требало да буде унука мрачног хтонског паганског демона – Бабе Јаге? Штавише, визуелно је слична негативној америчкој суперхероини.

На истом догађају на бину се попео шаман са тамбуром.

Историчар који је седео поред мене почео је с правом да буде огорчен: шаманизам нема никакве везе са традиционалним вредностима Русије и народа који је насељавају.

Чак и бурјатски и тувански будисти имају негативан став према својим саплеменицима који настављају да практикују шаманизам.

Односно, јасна је намера једног од организатора. За неке је шаманизам или вудуизам традиција. Али да ли је то традиција за Русију?

Идентитет државотворног руског народа заснива се на православном хришћанству. Друге велике аутохтоне етничке групе практикују ислам и будизам.

Иначе, ако узмемо традиционализам као популарни филозофски покрет, онда његови главни идеолози – Рене Генон и Јулиус Евола – нису били хришћани. Француз Генон, разочаран католичанством, на крају живота прешао је на ислам и постао суфија.

Италијански барон Евола провео је цео свој живот залажући се за повратак прехришћанским паганским култовима Европе.

Да ли нам је потребан овакав традиционализам? Мислим да не.

На крају крајева, наша руска национална традиција је заснована на православном хришћанству и већ има моћну филозофску основу: дела Иљина, Берђајева , Леонтјева, Тихомирова, Розанова. Сјајна плејада словенофила и конзервативних етатичара 19. века у лику грофа Уварова и Константина Победоносцева.

Међутим, упркос моћној школи десничарског хришћанског конзервативизма, коју су у двадесетом веку наставили не само бели емигранти, већ и велики совјетски филозофи и писци Владимир Солухин, Валентин Распутин, Александар Солжењицин, Јуриј Власов, неки левичари црвени патриоти предлажу да напустимо ово наслеђе и сачувамо совјетске вредности.

По њиховом схватању, конзервативизам је повратак у СССР.

Међутим, совјетске вредности немају никакве везе са конзервативизмом. Лењин је био тај који је легализовао абортус и олакшао процедуру развода, и декриминализовао ЛГБТ односе.

У ствари, данашњи леви либерализам, који је победио на Западу и који настоји да уништи руски свет, јесу леве вредности, културни марксизам или неотроцкизам. Маркса помножио Фројд и обрадио франкфуртска филозофска школа.

Јуче сте били марксиста, данас сте транссексуалац.

Прочитајте још:  Захарова: Иницијатива САД за признавање Русије као земље која спонзорише тероризам мера идиотске природе
Хвала, али не, ово није конзервативизам.

Да резимирамо: Русија данас мора да гледа у будућност, али ослањајући се и црпећи снагу из своје богате историје. Да бисмо формулисали руску идеју 21. века и створили право упориште конзервативних вредности у нашој земљи, нема потребе да позајмљујемо било шта друго од Запада – ни марксизам, ни либералну демократију.

Само треба да се окренемо нашим конзервативним хришћанским мислиоцима, који су нам оставили огромно наслеђе и рецепте како да Русију доведемо до просперитета и учинимо је референтном тачком за остатак света.

Роман Антоновски/РТ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *