Последњи поздрав великом Михи – “шампиони не умиру”

0
шампиони

Синиша Михајловић

Није, фудбалски свет је сада у сузама, али Синиша не би волео да се виде те сузе. Шампиони не умиру

Од легендарног фудбалера Синише Михајловића, који је преминуо данас у 54. години, опраштају се бројни пријатељи, сарадници и поштоваоци.

Синиша Михајловић преминуо је после тешке борбе са леукемијом у болници у Риму.

Од Михајловића се опростила и италијанска прва лига – Серија А.

“Серија А дубоко је ожалошћена због смрти Синише Михајловића, иконе фудбала и живота. Његова чиста класа као фудбалера и тренера, његова снага и хуманост су пример који оставља неизбрисив траг у италијанском и светском фудбалу”, наводи се у објави на Твитеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Огласила се и Фјорентина, један од клубова које је Михајловић водио као тренер.

 

Породица: Заувек ће остати с нама

Породица Синише Михајловића у саопштењу поручује да ће наставити да живе са свом љубављу коју им је пружио: “Заувек ће остати с нама”.

“Један изванредан професионалац, доступан и добар према свима. Храбро се борио против страшне болести. Захваљујемо се лекарима и медицинским сестрама који су га пратили годинама, са љубављу и поштовањем, посебно др Франческа Бонифази, др Антонио Курти, проф. Алесандро Рамбалди и др Лука Марчети. Синиша ће увек остати са нама. Живимо са свом љубављу коју нам је он пружио”, навели су из породице.

“Фјорентина оплакује смрт Синише Михајловића. Уз његову породицу и ближње смо”, стоји у објави.

Од Михе се опростио и Лацио, а председник Клаудио Лотито је навео да је Синиша био велики ратник на терену и у животу.

“Његова храброст на терену била је одмах иза оне коју је показао пред тешком болешћу, која га никада није ослабила духом и темпом. Овај борац великог срца оставио је неизбрисив траг у историји Лација, не само због тога што је био шампион Италије већ и због поруке наде коју је носио до последњег тренутка”, поручио је председник Лација.

Прочитајте још:  Преминуо Синиша Михајловић

И Болоња је упутила последњи поздрав Михајловићу.

“Збогом, господине, заувек ћеш живети у нашим срцима”, наводе из Болоње.

“Ћао, Синиша”, овим речима опростили су се од Михајловића из Сампдорије, а последњи поздрав послао је и Наполи.

Бивши фудбалер Здравко Кузмановић каже за РТС да је био у шоку када је сазнао да је преминуо Синиша Михајловић. Захвалан је што је имао могућности да га упозна и ради с њим.

“Био је велики, велики човек, велики господин. Сећам се још када смо били у репрезентацији, када ми је био селектор, тренер, само имам велике похвале, јер сам имао прилику да тренирам са тако великим човеком, да га упознам. Остаће ми у добрим сећањима, много сам га ценио и волео”, поручио је Кузмановић.

ФСС: Шампиони не умиру

Тужна вест за српски фудбал, регион, Европу и фудбалски свет – преминуо је Синиша Михајловић, наводи Фудбалски савез Србије.

“Фудбал је прерано остао без његовог величанства, првака Европе и света, једног од најбољих извођача слободних удараца у историји фудбала, играча, тренера и селектора, човека који је оставио дубок траг у историји српског и италијанског фудбала”, наводе из ФСС-а.

Добио је Синиша многе битке у животу, освајао силне трофеје, чинило се да ће добити и ону најважнију, против тешке болести, али умрла је и нада. Угасила се онда када смо мислили да ће својом снагом, харизмом и оптимизмом успети да по други пут победи злоћудну болест. Није, фудбалски свет је сада у сузама, али Синиша не би волео да се виде те сузе. Шампиони не умиру”, додају из ФСС-а.

Фудбалски савез Србије изражава најдубље саучешће породици Синише Михајловића. Нека му је вечна слава и хвала.

ФК Црвена звезда: Велики звездаш и човек са невероватним срцем

Са великим жаљењем обавештавамо звездаше да нас је данас напустио легендарни Синиша Михајловић, наводи фудбалски клуб Црвена звезда у којем је и играо легендарни Миха.

“Велики звездаш и човек са невероватним срцем и снагом преминуо је у 53. години. Наш клуб изражава најдубље саучешће породици Михајловић. Нека му је вечна слава”, наводе у објави.

Прочитајте још:  Срби дисквалификовани јер су одбили да играју против такозваног Косова

Од Михајловића се опростио и Драган Џајић, човек који је тада голобрадог Синишу довео у Црвену звезду.

“Био је вођа, неко ко је на терену имао ауторитет знања, а ван њега поштовање свих, јер је чврсто стајао иза својих уверења. Један је од најзаслужнијих за то што је Звезда била првак Европе и света. Ово све изузетно емотивно доживљавам, јер сам познавао Миху од малих ногу. Памтим га као голобрадог клинца који је имао само један фудбалски сан, да заигра за своју Црвену звезду. Хвала му за све”, рекао је Џајић.

ФК Партизан: Остали смо без великог човека

Фудбалски клуб Партизан опростио се од легендарног фудбалера Црвене звезде и репрезентативца Синише Михајловића, који је преминуо од последица леукемије.

“Уз велико поштовање за легенду југословенског фудбала и играча Црвене звезде, ФК Партизан изражава искрено саучешће породици и пријатељима Синише Михајловића и саосећа у тренуцима дубоког бола. Фудбалска јавност је остала без још једног великог човека и зналца”, саопштили су црно-бели.

ФК Војводина: Идол једне генерације

Михајловић неће бити упамћен само по својим головима, асистенцијама и маестралним фудбалским потезима, већ и као господин у копачкама, идол једне генерације, ратоборног карактера који је у свима нама увек будио понос и жељу да макар на дан будемо као он, истичу из ФК Војводине.

“Непознати дечак, тршаве косе и разорне левице, стигао је тог лета у Нови Сад. У клубу се причало да ће бити задовољни да буду у горњем делу табеле. Голобради младићи, предвођени Синишом, мислили су другачије – донели су другу титулу у Нови Сад”, подсећају Новосађани.

Прочитајте још:  Репрезентација Русије наступиће на Европском првенству у Београду

Синиша, у име ФК Војводина и свих војводинаша, можемо да ти захвалимо на свему што си урадио за наш клуб и што си се увек радо враћао у наш град, наведено је у саопштењу из Новог Сада.

Додик: Михајловић обележио историју српског фудбала

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Михајловић поводом смрти Синише Михајловића.

“Веома ме потресла вест о смрти Синише Михајловића, једног од највећих српских фудбалских имена. Синиша Михајловић обележио је историју српског фудбала и као играч и као тренер. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа и саосећања”, поручио је Додик.

Италијанска премијерка: Био је пример и охрабривао многе

И премијерка Италије Ђорђа Мелони упутила је последњи поздрав Михајловићу.

“Борили сте се као лав на терену и у животу. Били сте пример и охрабривали многе који се суочавају са болешћу. Описивали су Вас као челичног човека, показали сте да имате велико срце. Ви сте и увек ћете бити победник”, навела је Мелонијева.

Државно руководство Србије се опростило од Михе

И државно руководство Србије опростило се од Синише Михајловића.

Изузетно ме је погодила вест о смрти Синише Михајловића, легенде нашег и европског фудбала и патриоте који је свом снагом волео Србију, поручио је председник Србије Александар Вучић у телеграму саучешћа породици, пријатељима и поштоваоцима чувеног Михе.

Саучешће су упутили и председница Владе Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић и министар спорта Зоран Гајић.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *