Нишлија на мукама због НЕПЛАЋЕНИХ РАЧУНА за објекат који НИЈЕ ЊЕГОВ: Ако докажу супротно, ПРОДАЈЕМ И ДЕЛИМО ПАРЕ

0

Нишлија на мукама због НЕПЛАЋЕНИХ РАЧУНА за објекат који НИЈЕ ЊЕГОВ: Ако докажу супротно, ПРОДАЈЕМ И ДЕЛИМО ПАРЕ.

Због дуга од око 4.500 динара за комуналије против Нишлије Миодрага Станковића покренут је поступак у Основном суду. Дуг се односи на објекат за који Станковић не зна ни где је и тврди да није његов власник.

Адвокати кажу да у Крављу, где се објекат налази, Станковић нема ништа од имовине, док се из Обједињене наплате позивају на списак корисника који је у том селу сачинила ЈКП Медиана и поручују да ће судска одлука дати епилог.

– Ако докажу да имам нешто у Крављу, продајемо и делимо паре – почиње причу за Јужне вести Миодраг Станковић, који живи у Новом Селу и који је био шокиран када су му извршитељи “покуцали на врата” због дуга за комуналне услуге за објекат од 30 квадрата у Крављу, за који није знао ни да постоји.

– Знам где се налази Кравље, али никада нисам отишао тамо и немам тамо ништа од имовине. Опомену ниједну нисам добио, иако они тврде да су ми слали опомене. Сигурно бих, као сваки нормални грађанин, отишао да проверим то. Ођедном, од судског извршитеља на кућну адресу стиже документ – жали се он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Спахиу: Уклонити заставе Албаније на југу, да би остала застава Космета на северу
Да сада оде у Кравље и проба да нађе објекат, Станковић то не би успео, јер у изводу из предлога за извршење нема адресе и броја катастарске парцеле.

– Шта је онда са рачунима? Њему је извршење од извршитеља стигло на адресу где живи, што је адреса пребивалишта из његове личне карте, лако су га нашли. Где су онда слали све те рачуне за које наводно дугује? Није их добијао – каже његова адвокатица Милица Стоичков.

Пита да ли то значи да сваки грађанин Ниша треба да оде до Медиане или Обједињене наплате да провери у систему да ли има дуг за неки објекат, а да то не зна.

Спорови се воде у Основном и Вишем суду

Прочитајте још:  Дан кад је Србија обновила себе
Његове адвокатице Александра Стевановић Дејановић и Милица Стоичков поднеле су приговор, Основни суд у Нишу га је усвојио и почела је парница, где Станковић са адвокатицама оспорава потраживање Обједињене наплате, док они треба да докажу да оно постоји.

– Када смо кренули у парнични поступак, Обједињена наплата доставља доказ да је он корисник услуга јер је евидентиран тако, на основу списка нових корисника у селу Кравље, који је нама загонетка. Ту су уписивани људи, њихова имена и презимена и матични бројеви. Он је ту последњи на списку. То је ручно писано. Доставили су и записник, који је неуредан и у коме се разликују датуми. Не знамо уопште ко је учествовао у достављању тих података – наводи Стевановић Дејановић.

 

Енигма је ко је тачно састављао списак и како је дошао до Станковићевих личних података, односно до матичног броја, пошто је он нарочито обазрив по том питању, није давао матични број при учлањењу у неко удружење или партију, нити се учлањивао, додаје она.

Прочитајте још:  Нишки пензионери: Ми смо битни овој власти само кад су избори
Зато су, како Стевановић Дејановић каже, зарад његове заштите, поднели тужбу Вишем суду у Нишу против Обједињене наплате и Медиане, испред које је неко састављао списак, како би се утврдило да ли је повређен Закон о заштити личних података.

– Према одговору Медиане на наш захтев за информације од јавног значаја, испада да ако управник или председник савета пријављује нове кориснике, он није у обавези да приложи ништа друго, већ је довољно да каже да та особа живи ту и да да његов матични број – истиче Стевановић Дејановић.

Прочитајте још:  Најоданији савезници Сједињених Држава Албанци су најсиромашнији народ на Балкану
Адвокатице нису сигурне да је ово јединствен случај, па саветују грађанима да се распитају о својим правима и не плаћају нешто што не треба да плате.

– Могао је он да плати дуговање и трошкове извршитеља, али тиме би признао постојање дуга и био би и даље вођен као корисник тог објекта, па би и убудуће био задуживан по основу тих комуналних услуга. Дуговање је око 4.500 динара, али људи кад виде да стиже нешто од извршитеља, они углавном плате. Ретко ко се позабави тиме јер су у страху и лакше им је него да иду код адвоката, па да и тамо плаћају – објашњава Стевановић Дејановић.

Васељенска/К1.инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *