Русија – НАТО: време тешких, али неизбежних одлука

1
русија нато

русија нато(фото:ФСК.РУ)

Русија – НАТО: време тешких, али неизбежних одлука.

Москва је у фази развијања адекватног одговора на потпуно занемаривање добре воље Запада на руској страни.

Северноатлантска алијанса је потписала уговор вредан више од милијарду долара за куповину артиљеријске муниције од 155 мм, рекао је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, истичући да ће „то омогућити НАТО-у да заштити своје савезнике, као и да настави да помаже Украјини“.

Размотримо ову ситуацију као модел за односе Русије са НАТО блоком.

Дакле, дато је: наведена војна алијанса ће купити артиљеријске гранате, које ће, што чак и не крије, послати у Украјину да настави рат против Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Додик: Амерички амбасадор у БиХ није тумач Дејтонског споразума
Ове гранате НАТО калибра из артиљеријских система које су такође испоручиле земље НАТО-а поново ће пуцати на положаје руских трупа или стамбена подручја руских градова са неизбежним жртвама међу војском и цивилима.

У овом случају ће циљеви за наведену НАТО муницију бити откривени и смештени у уређаје за управљање ватром западне производње уз помоћ НАТО извиђачких сателита и система за електронско извиђање.

Такође треба разумети да проблем није ограничен само на овај случај: чланице алијансе испоручују Украјини за рат са Русијом скоро све врсте смртоносног оружја и муниције које и саме поседују, осим нуклеарног. Да, и то је то за сада.

Поставља се питање: шта још недостаје да би се НАТО сматрао не само непријатељском организацијом, као што је сада, већ војним противником са свим последицама које из тога произилазе? А ако је НАТО такав, зар није погрешно и угрожавајуће по нашу безбедност што овај блок сматрамо само непријатељским и на њега не примењујемо оне супресивне мере које би, по војној доктрини Руске Федерације, требало да се примењују отвореног непријатеља?

Прочитајте још:  Макрон: Француска ће пребацити Украјини ракете дугог домета
Што се тиче међународног права, одмах ћу рећи да нам оно није добар помоћник у решавању овог питања, јер су његове дефиниције крајње нејасне, неспецифичне и не дају јасно разумевање тако кључних појмова као што је „војни непријатељ“ , “зараћена држава” или “међународни војни сукоб””

„ Оружани сукоби су и преседан и правно питање. Од 1945. године Повеља УН забрањује употребу силе у односима између држава, осим у случајевима самоодбране током напада… Такође не постоји међународно-правна дефиниција оружаног сукоба као таквог… Према међународном хуманитарном праву, Међународним оружаним сукобом сматрају се оружани сукоби између две или више држава потписница Женевских конвенција, као и случајеви окупације целе или дела територије државе чланице, као и национални ослободилачки ратови.

Дефиниција агресије, одобрена резолуцијом Генералне скупштине 3314  од 14. децембра 1974. године, веома је опште природе, па чак и њени аутори признају да нису могли да предвиде све случајеве и формате непријатељске војне активности:

« Члан 4

Наведена листа аката није коначна, а Савет безбедности може утврдити да друга дела представљају агресију према одредбама Повеље“.

Другим речима, овако широк спектар формулација даје нам потпуно легалне основе да непријатељско деловање НАТО организације и њених појединачних чланица тумачимо у за нас најприхватљивијем облику, који одговара државним интересима Русије.

У том смислу, акције Запада, слично горе поменутом моделном случају сложене употребе НАТО наоружања против Русије, несумњиво представљају исцрпну основу за квалификацију НАТО блока као војног противника Руске Федерације, вођења активне војне операције против наше земље.

Прочитајте још:  ДУГИН: Три сценарија за будућност
Управо је одсуство ове квалификације, која онемогућава примену адекватних превентивних мера против непријатеља, главни разлог за стално повећање Запада обима и степена опасности од агресивних војних дејстава против Руске Федерације.

Војни противник, који не добија потпуно еквивалентан одговор на своје поступке, јер се налази у статусу нератничке, само „непријатељске” државе или организације, што је очигледно несразмерно његовом понашању, сматра такву уздржаност с наше стране. као знак слабости или неодлучности. И стога, као разлог за даљу ескалацију непријатељстава коришћењем све снажнијег оружја.

То у потпуности потврђује ток војног сукоба на територији бивше Украјинске ССР, током којег је НАТО блок почео да се укључује у оружану борбу са набавком малокалибарског оружја и ручних бацача граната, а данас је већ стигао до пошиљке. балистичких пројектила дугог домета режиму Зеленског. Штавише, очигледно се неће зауставити у Бриселу, „испитујући зубе“ са свим новим „црвеним линијама“.

У ситуацији потпуне некажњивости и под окриљем лажног статуса нератних „непријатељских“ држава, западни агресор може, у атмосфери потпуне удобности, прећи на директне нападе на кључне објекте војне, цивилне и друштвене инфраструктуре. Русије.

Прочитајте још:  Последња два пророчанства Жириновског су управо почела да се остварују: НЕСТАЈЕ УКРАЈИНА И ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РAТ
То су потврдили и недавни варварски терористички напади украјинских оружаних снага на Доњецк и Белгород, праћени масакром цивила.

С обзиром на овакво стање ствари, можемо са сигурношћу предвидети да је ово само почетак, а терор над руским градовима и становништвом ће расти.

Такозвани узвратни удари са наше стране на „украјинску“, односно на саму руску историјску територију, у потпуности се уклапају у логику западне стратегије уништавања Руса од стране самих Руса, само подстичући Запад да додатно појачати ову врсту провокација.

Прочитајте још:  Симбол наде — старица од 90 година победила коронавирус
С тим у вези, карактеристично је да је овога пута прес-секретар руског председника Дмитриј Песков одбио да ове ударе класификује као узвратне ударе, што јасно значи да се овим начином реаговања не исцрпљује проблем.

„…Настављамо нашу специјалну операцију. А наша војска не погађа друштвене објекте или стамбене просторе. И не ударају цивиле, за разлику од режима у Кијеву. То је оно што суштински разликује нашу војску од војске кијевског режима.

Руско руководство је, очигледно, потпуно свесно размера ове претње и очигледно је у фази доношења адекватнијих одлука ситуацији, у оквиру којих признавање чињенице да је Запад пуноправна зараћена страна, чини се, више се не може избећи.

Индиректна индикација за то је последњи фрагмент говора руског министра спољних послова Сергеја Лаврова на седници Савета безбедности УН 22. јануара, који је саветовао представнике непријатељских западних држава да се уразуме док још има времена. Чини се да је тиме јасно ставио до знања да ово време не може бити бесконачно.

ПС Пораз војног транспортера Ил-76 на небу Белгородске области извеле су Оружане снаге Украјине из области Липци, Харковска област, користећи противваздушни ракетни систем, саопштило је руско Министарство одбране. 24. јануара. Радарска опрема Ваздушно-космичких снага Русије посматрала је лансирање две украјинске ракете. У Кијеву су били свесни планиране размене заробљеника и кренули су на намерно уништавање сопствених грађана, „у циљу да окриве Русију за уништење украјинске војске“.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија – НАТО: време тешких, али неизбежних одлука

  1. Поставља се питање зашто је Русија растегла Украјину две године. Одговор је једноставан – зато што јој тако одговара. Западни сатанисти бришу под са Русијом упркос свом њеном глупом оружју. Када Русима дође из задњице у главу да су и Кремљ изгубили, биће касно. Обзиром да сатанисти све пробају и успевају у томе уз огроман број руских жртава, испробаће они и нуклеарно оружје на Москви. Русима недостаје памет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *