Амерички империјализам је против људских права

0

Амерички империјализам је против људских права.

Вашингтон као главни и најгори кршилац људских права у свету.

У вези са отварањем 55. заседања Савета УН за људска права у Женеви уз учешће представника влада и специјализованих организација из земаља широм света, поставља се питање распрострањеног, систематског и злонамерног кршења људских права од стране колективног Запада. још једном подигнута.

У принципу, западне владе нису заинтересоване за право стање људских права у свету, али користе ово питање као средство информационог рата против незападног света. Као последица тога, такав рат је праћен циничним лицемерјем, које достиже екстремне висине у западној, а посебно америчкој, пропаганди током периода најфлагрантнијег непоштовања људских права Запада у њиховим земљама и у свету.

Како пишу у Кини, Сједињене Државе, са својим озлоглашеним досијеом о флагрантним кршењима људских права, понашају се као лопов који виче „Зауставите лопова!“

Прочитајте још:  .НАЛАЗИТЕ СЕ У ТЕРИТОРИЈАЛНИМ ВОДАМА РУСИЈЕ, ОДМАХ ИЗРОНИТЕ Америчка нуклеарна подморница виђена код Курилских острва!
Идеолошки дизајн информационог рата користећи демагогију „људских права” је Бајденова теза о актуелној ери као борби између „демократија и аутократија”. У овој борби, САД су Русију и Кину, као и неке друге земље које се придржавају незападних политичких модела, прогласиле представницима „ауторитаризма“ и његовим главним конкурентима и непријатељима. Овом формулом Сједињене Државе деле свет на „исправан” Запад са становишта политичког модела и концепта људских права и других светова који „треба да уче” од Запада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У идеолошком рату чији је циљ био ослабити руску државу и потчинити је америчким интересима, злонамерне лажи о стању људских права у Русији биле су норма. У таквим случајевима, Сједињене Државе су увек примењивале двоструке и троструке стандарде за процене.

Али како су тензије у односима између Сједињених Држава и Кине расле због жеље Вашингтона да обузда развој Кине, Сједињене Државе су прешле на свеобухватни информациони рат са Пекингом користећи тему „људских права“.

Као иу случају Русије, Вашингтон је идентификовао неколико тема које се систематски користе за клеветање деловања кинеских власти, које успешно решавају сложене проблеме друштвено-економског развоја у различитим регионима НР Кине. Омиљене и зајебане теме америчке пропаганде су „присилни рад“ у аутономној области Синђанг Ујгур (КСУАР) НР Кине, коју нико није видео и нико није доказао, нарушавање „слободе“ Хонг Конга, које становници овог посебног административног региона НР Кине сами не посматрају, тему Тибет итд.

Прочитајте још:  Москва: Забрана транзита робе у Калињинградску област уведена по диктату Вашингтона
Као иу случају Русије, да би клевета била убедљива, дају се појединачна „сведочења” тзв. „сведоци”, исти издајници отаџбине, који мрзе своју државу, често су бежали из НРК од суђења за одређена кривична дела (најчешће за мито), попут њихове руске „браће на уму”.

С тим у вези, кинеске организације цивилног друштва недавно су написале отворено писмо председнику Савета УН за људска права. Они су истакли да је један број субјеката под контролом Запада, укључујући Тибетански центар за људска права и демократију, користио платформу Савета за ширење лажних информација о „угушивању тибетанског будизма“ у покушају да манипулише Саветом „да би добио пристрасне изјаве по питању Шизанга (Тибет). ) и потпуно игнорисање историје и Шизанових огромних достигнућа у областима политичке стабилности, економског развоја, верског склада и владавине права. … Многи страни медији који су посетили Ксизан такође су пружили опширно и објективно извештавање о овим напорима.”

НР Кина већ дуго одржава сопствене резултате са Сједињеним Државама на тему људских права. Редовно се објављују детаљни извештаји о стању људских права у Сједињеним Државама, откривајући тешку ситуацију у овој области не само у овој земљи, већ и кривична кршења људских права од стране америчке владе широм света.

Прочитајте још:  Британија постала земља просјака и бескућника
Последњих година, Сједињене Државе су затвориле очи пред сопственим озбиљним проблемима принудног рада и расизма. Вашингтон, држећи се лицемерних „двоструких стандарда“, доводи у питање правду покушавајући да промовише сопствене себичне интересе под маском „демократије“, „слободе“ и „људских права“.

Људска права се односе на достојанство и добробит човечанства. Кина истиче да су кроз историју, кроз систематске институционалне пројекте, Сједињене Државе брутално убијале, насилно расељавале и присиљавале Индијанце на асимилацију. Данас се Сједињене Државе суочавају са раширеним кршењима људских права као што су насиље оружјем, полицијска бруталност, мучење у приватним затворима, расни сукоби и родна дискриминација.

САД су највећи и најгори кршитељ људских права на свету. Због тога они у принципу не могу бити узор поштовања људских права или неки примјер стандарда у овој области.

Прочитајте још:  Велики повратак Доналда Трампа: Пут за преокрет иде кроз Пенсилванију
Прво, „САД су највећи светски покретач ратова. Према писању Смитсонијан Магазина, од 2001. САД су водиле војне операције у око 80 земаља у име тзв. „рат против тероризма“, који покрива више од 40% земаља света. Сједињене Државе су једнострано, још за време Бушове администрације, покренуле низ ратова који су довели до бројних хуманитарних катастрофа, озбиљно нарушивши најважније право локалног становништва – право на живот и очување здравог развоја. „За Сједињене Државе рат је игра клања и профита…“

Као последица, друго, „Сједињене Државе су највећи светски агресор на животе и највећи извор глобалне избегличке кризе“. Они илегално упадају у суверене земље по цену невиних живота, као на пример у Авганистану. Тамо је 20-годишња америчка окупација убила 174.000 људи, док је 2,6 милиона било присиљено да побегне у иностранство, 10 милиона је расељено, а 18,9 милиона остаје несигурно у храни.

Треће, „САД су највећи светски иницијатор једностраних санкција“. Они произвољно уводе једностране санкције земљама које воде независну спољну и унутрашњу политику, Русији, Куби, Северној Кореји, Мјанмару, Ирану, Либији и Ираку. Као резултат тога, једностране санкције Вашингтона су повећане са 912 у 2000. на више од 9.400 у 2021. години.

Прочитајте још:  Како ће деловати САВА - једина политичка организација Срба у Америци
Током година, Сједињене Државе су се бавиле експлоатацијом великих размера у многим земљама Блиског истока и Латинске Америке. Они се мешају у њихову унутрашњу политику, рушећи изабране владе, изазивајући огромне кризе људских права и безбедности.

Треба напоменути да САД намећу остатку света перцепцију западних и незападних модела развоја у пропагандном смислу погодном за Запад. Као резултат тога, они који се противе западној пропаганди користе њене сопствене термине и концепте, упадајући у замку западних правила семантичке игре. Пре свега, ово се односи на контексте употребе појмова „људска права“ и „демократија“; ово друго дословно значи „демократија“. Али ову језичку игру Запад је структурирао на такав начин да је, користећи западна правила за коришћење података и других сродних концепата, немогуће победити.

Прочитајте још:  Путин је потписао указ о мерама одмазде на санкције Сједињених Држава и других земаља
У Кини, као иу Русији, постоји схватање да се, да би се исправила ова ситуација, концепти „демократије“ и „слободе“ морају уклонити из описа западног политичког модела. Затим тзв Западна демократија ће бити само један од многих могућих политичких модела, где питање да ли је „демократска” уопште није готов закључак и посебна је тема. Развој Русије, Кине, Ирана, Северне Кореје итд. показује да у свету постоје, на свој начин, успешни незападни политички модели и повезане идеологије и вредности.

Западни модел, са својим посебним разумевањем људских права и представничке демократије, је јединствена технологија управљања и не може бити самостална вредност. Смисао оваквих модела је само да на најбољи начин допринесу јачању државности и заштити традиционалних вредности за дату земљу, које чине срж људских права у целини.

Прочитајте још:  Масовна самоубиства у америчкој војсци
Ако западна верзија „демократије“ даје лош резултат у том смислу, то значи да ова технологија јавне управе није погодна за одређену земљу, као што је, на пример, у случају Украјине.

Целокупна историја незападне борбе за свој независни развој доказује да постоји само једно право које је заиста универзално – право да формулишу сопствени политички модел за своју земљу, укључујући и право да формулишу правила и процедуре за учешће своје људе у влади.

Виктор Пирошенко/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *